31 mars, 2013

BILDER - PÅSKDAGEN.

Vad skönt det var att bromsa in i torsdags och ha en hel påskhelg framför sig. Jag hoppas att ni njuter av den lika mycket som vi gör.

Vi har varit hemma och tagit det lugnt och fixat med storasysters nya rum. Det blir prickigt som jag skrev om tidigare och det blir riktigt bra. Kommer i ett inlägg med lite bilder inom kort.


Idag har släkten varit här på påsklunch och bordet stod dukat i vitt och grönt. Servetterna från H&M Home dekorerade tallrikarna och längst med bordet stod ett äggtåg. IKEA PS är perfekt för både värmeljus och ägg!


Vi har ätit i massor. Till helger som påsk och jul så är tidningen Lantliv perfekt för inspiration, speciellt deras buffémenyer. Idag har vi mumsat på rätter som citronsill, äpple & purjolökssill, sparrissoppa, laxcheesecake, lax med fruktig salsa, rödbetssallad med chèvre, rostade rotfrukter och gnocchisallad. Ni kan tro att jag fortfarande är mätt!

Jag kan varmt rekommendera de här rätterna. Tidningen finns fortfarande ute i butik om ni vill ha inspiration inför nästa påsk.



Till kaffet blev det påskchokladtårta. Receptet hittade jag i Lantliv mat & vin, som också är ett magasin perfekt för matinspiration. 

Den här tårtan var mycket god. Fylld med mango och chokladmousse och dekorerad med små gula kycklingar. Tror den fick tummen upp av samtliga. Dock ej utav lilleman, han föredrog sitt påskägg.


Nu har gästerna åkt hem och kvar på bordet står en fantastisk tulpanbukett i gult, lila och orange. Nu ska jag snart slå mig ner i soffan. Kanske att det blir ett litet kardemummaägg till kvällskaffet. 

Önskar er alla en fortsatt Glad Påsk!

6 kommentarer:

  1. För en timma sen sa jag "inget mer sött nu" eh..nu kände jag precis att det beslutet vacklade något. Den där tårtan skriker: EAT ME! Och jag är chanslös. Fy tusan vad gott. Och den där laxcheesecaken (eller vad är det?) ser helt ljuvlig ut. Också Lantliv? Copy paste.

    SvaraRadera
  2. Ser ju helt fantastiskt gott ut, får nog kolla in Lantliv också Lantliv mat & vin är redan inköpt. Fortsatt glad påsk säger jag de här sista självande minuterna som är kvar av helgen :-)

    SvaraRadera
  3. Det låter som om påsken varit precis som den ska och mer därtill. Så många godsaker, tårtan ser ju jättefin och god ut!!

    SvaraRadera
  4. Matinspiration i kubik! Wow så mycket gott. Lantliv är verkligen en pålitlig inspirationskälla.


    Har precis trillat in här för första gången via länk från My Lovely Things, och något av det första ögonen landar på är dina underbara tallrikar, de vita med en grå bård. Får man lov att fråga vad de heter?

    SvaraRadera
  5. Oj , så mycket gott ..blev mer sugen här än når jag läste tidningen..*skrattar.

    Kram
    Pernilla

    SvaraRadera
  6. Men vilken påsk tårta, oj så fin!

    Ha det gott

    SvaraRadera