13 februari, 2013

BLIVANDE TONÅRSRUM.

För några veckor sedan flyttade vi in i vårt nya sovrum. Näst på tur står storasyster som ska ta över vårt gamla rum. Det kommer bli ett skifte från rosa flickrum till ett för en äldre tjej.

Snart tolv år är hon med egen stil och en massa idéer. Bland annat fast besluten på en svartprickig vägg. Här gäller det att hänga med för en mamma som i vanliga fall får styra. Kan det bli bra det här?


Trägolv liknande detta finns redan i rummet och vad gäller tapetval försöker vi hitta prickar som är något mindre än den här tapeten från Ellos. På lördag beger vi oss till Målarmästarn för att bläddra bland alla deras tapetprover. Tre väggar blir vita och sedan en prickig är tanken.


Till den vita färgskalan vill hon sedan addera ljusblå eller turkos. Det blir nog fint mot den vita basen. Sneglar just nu på den här stegen från Ellos och funderar även på rullbordet RÅSKOG från IKEA.


Två av Lisa Bengtssons taxar finns här hemma sedan tidigare. Jag har inte hittat någon bra placering för dem ännu men med den prickiga väggen i fokus kommer de passa perfekt i nya rummet. Speciellt Betty med sina prickar!


Sedan gäller det att vi skapar mängder med förvaring och lådor, vi har en fröken pyssel som måste få plats för alla hennes papper, tyger, pennor och allt möjligt annat i pysselväg.

Det här är än så länge en massa tankar och planer, de kommer säkert förändras på vägen. Nu väntar vi bara på att pappan ska bli klar med grovgörat. Kan vi starta snart? :)

7 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt att få göra om och planera för detta!
  Vi ska göra sonens rum nästa vecka!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. HAHAHA!! Skrattar jag och får väl snart bita mig i tungan själv med två tjejer som ska få bestämma sina nya rum ;-)

  Men alla väggar ska väl inte ha prickig tapet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet - helt galet när andra nu ska bestämma ;) Nä - inte alla väggar prickiga, bara en tack och lov!

   Radera
 3. Du jag tycker det låter skitfint med tre vita väggar o en prickig! O taxen på det. Och Råskog och Ellos. Och kanske en blå pocketstring till alla finheter? Väntar på efterbilder sen!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mmm....så härligt att få inreda sitt nya rum! Älskar den pricka tapeten och den turkosa stegen ser fab ut!


  Minns när jag fick välja tapet - stort :)

  KRAM
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Jeg er vild med det prikkede tapet, men ja, en enkelt væg må være nok! Min datter er heldigvis kun 7, så jeg får bestemme lidt endnu. :D

  SvaraRadera
 6. Ska snart få inreda min sons rum. Ska bli så skoj!
  Han är visserligen inte ens en vecka.. Och rummet finns inte ännu men som sagt drömma, planera och samla inspiration kan man ju göra!
  Undra vad man ska muta män med för att få fart på dem;)

  Kram!
  /A

  SvaraRadera