06 oktober, 2012

TYRESTA NATIONALPARK.

Vi är hundvakt den här helgen och idag har vi varit i vackra Tyresta nationalpark och gått långpromenad. Varje gång jag är i detta reservat blir jag påmind om att vi borde bege oss hit oftare.

Tyresta har en fantastisk orörd skog samt massor av vackra sjöar och rastplatser. En gigantisk natur-oas alldeles utanför Stockholms storstadsstress.


Från Tyresta by utgår mängder av leder så det finns många att välja på, allt från gåvänliga barnvagnsslingor (för barnfamiljer) till svårare leder i skogarna (för motionsfolket).


Miljöerna växlade längs leden vi gick, grusade vägar blev till skogsstigar för att sedan förvandlas till gångbroar över kärr och vattenhål. Spännande för minifolket. Plötsligt hamnade vi framför en gigantisk myrstack. - GISSA hur många barr de byggt den här med mamma?


Gärdsgårdarna kantar landsvägarna i Tyresta by samt ramar in alla hästhagar. Hästar finns det många här och på helgerna går det även för barn att prova på ridning. Vid ponnyridningen ligger en liten lanthandel där vi köpte korv på pinne som vi grillade utanför.


Detta var dagens nationalparkstips. En plats där vi hade några sköna timmar denna vackra höstdag. - Oktober, jag gillar dig när du bjuder på väder som idag. Gärna mer tack!

6 kommentarer:

 1. Så härligt att ha hittat en sån oas, det verkar ha varit en perfekt dag för en sådan utflykt! Det ser trolskt ut, vackert!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig lördag! Underbara bilder! Verkar vara en väldigt fin plats!
  Ha en fin söndag!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 3. Järrefina höstbilder du tagit!
  Vi hade också tankar på Tyresta igår, men det blev en sväng på Djurgårn för vår del istället ;-)

  /Karin LG

  SvaraRadera
 4. Visst var det en helt fantastisk dag igår. Vackra bilder!

  SvaraRadera
 5. Det är ju så himla vackert just nu! Lovely!

  SvaraRadera
 6. Åh så otroligt vackert ställe! Underbara bilder! Kram Madeleine

  SvaraRadera