19 augusti, 2012

MAGISK METALL.

Bättre sent än aldrig heter det väl då jag idag besökte Formex på mässans sista dag. Från de som var på plats vid öppning har fler rapporter redan gjorts, Trendenser (Frida) förmedlar vackra bilder från entréutställningen Moi Moi Helsinki och Mokkasin (Sofia) beskriver scen och restaurangområdet The Odd Nest på ett sätt som bara hon kan!

Jag tänkte lyfta några av mina favoriter från dagen. Först ut är metall, något vi sett en hel del av idag. Metall var hett redan förra året och mer kommer under 2013. Det är ett material som enligt Moderådet kommer synas på mer oväntade produkter samt material inom kort. Spännande.


Hos en av mina favoriter, danska Louise Roe, stod denna vackra skål i koppar. De vackra glasburkarna med filtlock var även de några av dagens dessa-vill-jag-ha på mässan.


I danska (gillar danskt) montern, H. Skjalm P hittade vi flera detaljer i koppar både i form av knoppar i olika storlekar samt vackra ljuslyktor. Deras produktkatalog för hösten 2012, kan ni bläddra i här.


Mängder av lampor i skinande metall hängde i flera av montrarna. Här är det några Work Lamp i blänkande guld från Design House Stockholm, samt tre stycken lamphållare i mässing (finns även i silver) från House Doctor. Vill ni se fler snyggingar till lampor från House Doctor, titta här.


En annan favorit idag var Matti Klenells vackra ljustake Napulla i skinande mässing. Den finns i flera storlekar och även i svart, vitt samt havsblå.


Sist ut kommer de vackra mässingsskålarna Ballerina som även var utsedda till designpriset Formex Formidable. En ny produkt från Skultuna designad av designerstudion Claesson Koivisto Rune

Det var dagens metall-inspiration från mig. Tror att det kommer något till inlägg från mässan inom kort. Ha en riktigt bra start på nya veckan!

13 kommentarer:

  1. Att jag inte såg dig! Det var ju inte särskilt mycket folk där idag! Jag tordes inte använda kameran eftersom det stod stora skyltar att det var fotoförbud, så jag tordes bara fota i smyg! Men förstår ju nu att alla verkar ha fotat!
    Ja ja man lär sig till nästa bång iallafall! Mycket fina bilder du tagit!
    kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad roligt, var vi där samtidigt! Jag frågade alltid om lov hos utställarna om det var ok att fota. Såg skyltarna när jag lämnade mässan först :)

      Radera
  2. Oj oj oj! Läckert så jag smäller av. Ljuslykorna. Skålen. Glödlamporna. Ah, underbara.

    Älskar din metallinspiration, tack!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Så mycket fint! Roligt med metall i ny tappning. Tack för inspiration!

    SvaraRadera
  4. Älskar de enkla lamphållarna och den snygga skålen högst upp!!! Ha en fin Måndag. /Elina

    SvaraRadera
  5. Ja dessa lampor är jättefina! Så kul att vi rör oss i samma stråk du och jag:) var är du idag haha..
    Konstigt att vi inte såg varann, för det var ju inte så mycket folk ändå tyckte jag. Ha en fin måndag! Kram Nilla

    SvaraRadera
  6. Ursnygga, Formex är alltid kul och ger inspiration :) kram kram Diana

    SvaraRadera
  7. Tusen tack för alla fina bilder från Fomex som får mig inspirerad. Och shoppingsugen till tusan! :)

    Kram, kram

    SvaraRadera
  8. Dina ögon verkar ha fallit på samma saker som mina. Nästa gång gör vi mässan tillsammans va? Underbart inlägg och tror du att jag ångrar mina två work lamp i silver eller? De skulle ju såklart vart i guld - morr!!

    SvaraRadera
  9. Snyggt inlägg - snygga bilder:)

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  10. Kul att se även dina bilder. Du hade verkligen fångat godbitar... helt i min smak.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  11. Louise Roe var en nyhet för mig. En nyhet som jag gillar skarpt!

    SvaraRadera