06 maj, 2012

TRÄDGÅRDEN V.19.

Det är några veckor sedan jag gjorde ett trädgårdssvep och det kändes nästan som att tiden stod stilla där ett tag. Snö och köld kom emellan och våren kom av sig. Men nu är det full fart igen och vi har haft en riktigt fin trädgårdssöndag.

Pallkragarna är fyllda med kryddor, frön är sådda och potatis är satt. Jag berättade i veckan att jag skulle så potatis då min kära mor påminde mig om att man sätter potatis. Ja, de är ju lite stora "frön" att de där potatisarna ;)


Gräslöken har tittat upp ur jorden och myntan är på väg. Mynta var nog den krydda som vi använde flitigast föra året. Gott i dryck som denna t.ex. 

Inköpta kryddor - Salvia, Timjan, Oregano och Rosmarin är planterade i jord. Som jag gillar färska kryddor!


Potatisen är satt! Några småpotatisar fick inte plats i lådan. Maken tog dem (efter att bilden togs) och planterade i komposten! Det var sådan lyx förra året då vi skördade vår första egna potatis.


I år blir det en hel pallkrage (om de vill komma upp) med bönor av alla de slag. Brytbönor, bondbönor och Purpurbönor. Det är så gott med färska bönor! Tänk alla goda recept det finns med bondbönor t.ex. Mums!


Det gror för fullt där ute. Äppelblommorna är på gång nu, trots att vi gick ganska hårt åt på träden när vi klippte dem i april.

Rabarbern växer så det knakar. Vi brukar få otroligt mycket rabarber, en si så där 10 kvm! Förra året var första sommaren som jag gjorde saft av dem och det kommer göras om i år. Då blir det för andra gången, och kan kallas för en vana väl?


Lite plantering av Lavendel och pelargonsticklingar hann jag även med. Vet inte om vi törs ha dessa små pelargoner ute ännu. De fick flytta in till kvällen.Det har doftat olja i trädgården idag. Maken har gått loss på både altangolv och utemöbler. Här är det bänken från Byarums Bruk som blir oljad. Den blev som ny efteråt!

Tänk vad trött man kan bli efter en heldag ute i trädgården. Trött - men på en skönt sätt. Nu blir det till att ladda om inför en ny arbetsvecka. Förstår inte varför helgerna går så snabbt?

11 kommentarer:

 1. Söta sticklingar i underbara krukor. Och rabarbersaft, hur gott låter inte det? Det är sådana här bilder som får oss som valt bort trädgård att ångra oss en liten smula...

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder. Känns som din förort hade det snäppet varmare än min, burr vad kallt vi har haft det. Efter att ha sett dina fina bilder längtar jag så att få odla.
  Ja jag fattar inte, vad händer med tiden under helgerna?

  SvaraRadera
 3. Trevliga trädgårdsbilder! I m p o n e r a d !
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, vilket helt underbart inlägg!

  Berätta, var ni köpt de lite högre kragarna?

  Vilken underbart dag ni haft. Nu längtad jag ut till stugan ...

  xx

  SvaraRadera
 5. Fin trädgårdsinspiration! Åh, vad jag längtar efter äppelblom. Och att skörda första rabarbern. Inte långt borta nu...

  SvaraRadera
 6. Härlig trädgårdsinspiration - tänk vad härligt vi kommer ha i sommar med färska kryddor, bondbönor
  och massor med färskpotatis. Det kommer bli GREJT :-)

  SvaraRadera
 7. Bondbönor och rabarber! Vilka inspirerande bilder! Vi har gjort paj på dom första rabarberna idag.
  Ha en skön måndag! Anita

  SvaraRadera
 8. Underbara trädgårdsbilder du bjuder på :) kram Diana

  SvaraRadera
 9. Men är det du som kallas Ernst? Jösses vad trädgårdig du är. Jag sträckte mig så långt som till inköp i helgen, plantering sker successivt .. mellan amning och amning. I bästa fall. I vanliga fall avlöser de varandra utan paus.
  Ser ut som det kommer bli mycket egenodlat på menyn i sommar - ljuvligt!!
  Rabarber, mums! Mina har dött, buhuu!

  Barca, oj, hur ska jag börja. Har varit där fyra gånger. Men maken (två veckor på bröllopsresa !) med maken igen (barnfria första gången - très romantique) och med syster och kompis. Sist bodde vi på Omm som ingår i Grupo Tragaluz. de har härliga restauranger!

  Här kommer några favoriter:

  - Innergården på Mandarin Hotell
  http://rackarungarbloggar.blogspot.se/2010/09/mandarin-oriental.html

  - Takbaren på Hotell Majestic.
  - Takbaren på Hotell Omm (nice pool!)
  http://rackarungarbloggar.blogspot.se/2010/09/hotell-omm.html
  - Takbar på hotell Barcelo Raval
  http://rackarungarbloggar.blogspot.se/2010/09/barcelo-raval.html

  - Bästa tapas på Cerveceria Catalana
  http://www.barcelona.com/barcelona_directory/restaurants/tapas/cerveceria_catalana_in_barcelona

  - Bar Lobo (på samma gata ligger Hotell 1898 med jättetrevlig takterass (dessa takterasser!!) och Xina - asiatisk gott! Ev avstickare från Ramblan om man nu är där och traskar.
  http://rackarungarbloggar.blogspot.se/2010/09/grupo-tragaluz.html

  Ska fundera på om man jag kommer på några fler...
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Men herregud människa, så duktig du är och så fint du gjort och vad roligt!

  Jag är avis.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 11. så mycket ni hann med i trädgården! ja helgerna går alldeles för fort! Kram Nilla

  SvaraRadera