24 januari, 2012

VITSIPPOR.

Många av montrarna på Formex var dekorerade med både blommor och grönt. En blomma som jag stannade till lite extra vid var vitsippan. Till viss del beror det nog på min längtan efter våren, men det känns även som att de skira vita blommorna är i ropet just nu.

I Synnöve Mörks fina temautställning fanns flera vitsippor. Vackra illustrerade av Maj Fagerberg samt riktiga arrangerade i tidningspapper, hampasnöre och glasvas. Vitsippor blir ytterligare en det-här-gillar-jag från mitt besök på mässan i lördags.


Griffeltavelvägg, tejpat och vitsippor. 
Tre ting jag faller för just nu.


Kan det bli finare? Skira vitsippor inslagna i tidningspapper och vacker glasburk. Lite likt det jag gjorde i julas.


Att ta in material från naturen kommer med all säkerhet att fortsätta under detta år. Jag kommer nog att "tjuva" hem en liten vitsippe-planta från skogen när våren kommer. Skört. Vitt. Vackert. - Jag gillar!

6 kommentarer:

 1. Helt underbart fint. Vitsippelängtan, ja!

  SvaraRadera
 2. Vitsippa, närmare våren kommer man ju inte!!!

  SvaraRadera
 3. Ooo vad jag gillar dina det-här-gilla-jag från mässan. Och jag tror att vi kommer se mycket inslaget i tidningspapper framöver. Inte bara vitsippe-plantor. Bra förslag att ta med spade till skogen när de vita skönheterna börjar dyka upp.

  Jag var på Nespresso idag. Herre Gud, det känns om man handlar diamanter. Service är verkligen deras grej. Detta är vår andra apparat och vi har tidigare fått tre samtal där de bara villa höra att allt vara bra med våra kaffemaskin. Att den mår bra och att vi känner till hur servicen funkar?! Varje gång har jag nypt mig i armen och tänkt: hände verkligen det där på riktigt?!...

  SvaraRadera
 4. Lite osynlig i kommentatorsfältet, men gillar det jag ser här i vanlig ordning!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fint....oj vad jag längtar till våren! Fin inspiration

  tina

  SvaraRadera
 6. Så fint arrangerat och burken var jättesnygg!

  SvaraRadera