07 augusti, 2011

VÄNSKAPSBAND.

Jag har älskat dem i sommar, de inspirerande bilderna med mängder av armband på armen. Många i en fin mix tillsammans med färgstarka vänskapsband som de här hos lilla.u eller dessa hos Sophie. När det sedan gick att köpa genom duktiga Ulrika gjorde jag snabbt en beställning på ett i blå toner. Det kommer bli en perfekt mix med många av mina andra armband. 

Igår hände sedan något när Weronica visade upp att hon hade börjat göra dem själv(!) då blev jag så inspirerad att jag själv ville prova. Med en sjuk dotter här hemma så satte vi igång, båda två, och oj vad roligt det är! Beroendeframkallande är ordet!


Vi började att göra de enkla, smala med sneda ränder. Genom att studera en enkel instruktionsvideo (tips av Weronica som tipsats av Mrs B) var vi snabbt igång. Mitt första (känner att det kommer bli många) blev ett i två orangea toner samt vitt och beige. Här ser ni den pryda min arm!Efter det första kunde vi ju inte stoppa. Nu har vi satt igång och knyter nummer två. Denna gång med det v-formade mönstret. Det enda som är svårt är att välja färger! När vi sitter och arbetar med ett funderar vi redan på vilka färger nästa ska få. Instruktion till hur man gör den här varianten finner ni här.


Det är så kul att lilla fröken A är igång också. Hon kom nog igång snabbare än mig med hennes första som blev ett i rosa, vitt och svart. Hon har idag spenderat halva månadspengen på nya garner :)

Tack Weronica för att du inspirerade och fick mig att inse att det var så enkelt! 

Och glöm inte, om ni inte har tiden eller känner att ni är pyssel-människor, då går de alltid att beställa genom duktige lilla.U här.

12 kommentarer:

 1. Jag trodde väl aldrig att den dag skulle komma då jag blev en pysselinspiratör :) Visst är det grymt kul! Man blir fast direkt och får ett DIY-självförtroende utan dess like. Fina armband på bilden. Som sagt - vad skall man ta för färger nu :)?!

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart inspirerande inlägg! klart jag ska prova, jag har ju gjort dem förr, men det var väldigt längesedan, dax att prova.....Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Vilken brun snygg arm du har tänker jag när jag tittar på bilden. Och färgen på byxorna och nagellacket och alla armbanden........me like a lot :)

  SvaraRadera
 4. Jag måste också testa detta, perfekt för döttrarna också skulle jag tro.

  SvaraRadera
 5. Men du så snyggt! Ser ut att passa in fint där på armen!
  Javisst är det största "problemet" att tänka ut färger, det finns ju så många fina kombon man kan göra.

  SvaraRadera
 6. Det var längesen jag såg sådana armband. Jag har för mig att jag knutit sådana när jag var yngre... :)

  Ett i blått och vitt hade passat mig, tror jag!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Så flinka ni är allihop!
  Jag får nog stå över denna pysselvåg för den här gången då jag har en 3-åring som älskar att klänga över hela mig.

  Kudden är köpt på ROOM och finns också som metervara på Åhléns.

  Fin fin bild på dig med välpyntad arm!

  Carina

  SvaraRadera
 8. Snygga armband och snygg arm ; )
  Malin

  SvaraRadera
 9. Vilket mysigt pyssel att göra tillsammans. Urfina armband, verkligen.

  Ha det fint

  SvaraRadera
 10. KRAM!
  Tack för dina fina länkningar!
  Har just skickat dig ett email ...
  xx

  SvaraRadera
 11. Åh, vad fina armbanden var! Det där måste jag ge mig på att testa, perfekt sysselsättning nu när jag är föräldraledig :-)

  SvaraRadera
 12. good stuff and blog , I invite you to discover a great collection of chairs www.lefauteuilrelax.com

  SvaraRadera