23 oktober, 2012

VACKER VED.

Om några veckor kommer vi (eller Elda) installera en kamin här hemma. Som jag längtar! Tänk att kunna tända en brasa och värma upp vårt dragiga hus alla kommande kalla höst- och vinterdagar.

Fast det bästa med det här projektet är nog själva veden. Att få ha vacker björkved inne. Frågan är bara hur den ska förvaras. Praktiskt vs snyggt? Tror jag vet vad maken lägger sin röst på...


Att stapla ved är nog det snyggaste, som här i en Solo Storage Trolley eller LOG wood basket. Eller kanske den jag funderar mest på, en vit eller antracit Manhattan Cabinet.

Frågan är bara hur praktiskt det är? Är det enklare att ha allt nedslängt i en vedkorg istället?


Det är minst lika fint att använda en stor korg, som t.ex en klassisk ståltrådskorg som Korgo eller den snygga vita, Code från Asplunds.


Livet Hemma ger förslag på att förvara veden i flera PRÄNT som de staplat snyggt på höjden. På väggen sitter även MARGARETA med just ved/trä som motiv. - Jag trycker på gilla!


Foton; lånade produktbilder samt Livet Hemma.

6 kommentarer:

 1. Å vad fint. Jag älskar ved. I alla former. Underbara inspirerande bilder!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, det är superfint med ved! :) Vad man ska ha för förvaring tycker jag går lite i hand med hur mycket man tänker brassa på i brasan. Vi eldar dagligen i vår kamin så vedförrådet inne måste fyllas på rätt ofta. Jag, eller maken, skulle aldrig orka hålla på att stapla fint varje gång så hos oss är det korg som gäller fast i form av en stor rund zinkbalja. Ser också snyggt ut men inte lika fint som det staplade. Hur som, det är så mysigt med en sprakande och värmande brasa! Lycka!

  SvaraRadera
 3. Underbart med en ny kamin! Ved är ju så snyggt.. gillar när man staplar den men en fin korg är ju inte heller dumt :) Härliga bilder!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 4. Lyckost dej! Jag skulle jättegärna vilja ha en kamin. Men man får ta en sak i taget. Men om vi skulle få en kamin har jag spanat in den här fina till veden.
  http://enklating.se/
  Ha en skön kväll! Anita

  SvaraRadera
 5. Underbart!!!
  Vi har precis fått vår skorsten besiktigad i måndags morse, så vi eldar varje kväll! :) Murspisen och skorstenen installerade Mannen i mitt liv ;) :)
  Vi har en "vanlig" vedkorg i återvunnen däck ;) Samlar upp skräpet i botten, vilket är bar ;)
  Ser fram emot att se bilder på både kamin och vedförvaring!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 6. If only I had a fire stove. I would pick the one in picture number one to store my wood.

  SvaraRadera