21 oktober, 2012

GIMO HERRGÅRD.

Vi tog en paus den här helgen. En paus från alla måsten och aktiviteter. Det är inte så ofta vi har tid för att "bara-vara". Att kunna samtala om stort och smått. Umgås. Skratta. Jo, vi skrattar annars också, men det finns liksom lite mer utrymme vid sådana här helger. Haha - knasigt.

Denna helg blev valet herrgård - Gimo Herrgård i Uppland. Det var en perfekt miljö att vistas i denna gråa oktoberhelg. Rekommenderas!Det regniga vädret till trots bjöd Gimo Herrgård på en otroligt vacker bruksmiljö. Full av intressant historia samt mysiga omgivningar vid sjön, perfekt för höst- och vinterpromenader.


En stor del av eftermiddagen mös vi inne, både med bubbel och frukt på rummet (ingick i paketet) samt med mysig Afternoon Tea framför en av brasorna i de stora salongerna. Avslappnad, skön herrgårdsromantik!

 

Nere vid sjön ligger båtstugan med bastu och relaxavdelning. Relaxen var dock inte så mysig. På bryggorna utanför var det desto bättre med vedeldad badtunna samt två bubbelpooler. Ack vad skönt det är med bad i vedeldad tunna i grå-väder!

Ett tips är att vara vid båtstugan tidigt (öppnar 15.00) då det var många som utnyttjade detta innan middagen på Herrgården på kvällen.Vi bodde i själva huvudbyggnaden i stort romantiskt rum med högt i tak. Funderar ni på en vistelse här tror jag att ni ska önska att bo där då jag hört att rummen är av varierande kvalité i annexen. Har även hört att en del av rummen i huvudbyggnaden har öppenspis som det går att elda i - bara det va?

BETYG - GIMO HERRGÅRD;

Boende ++++ (fin miljö samt jättemysigt rum)
Omgivning +++++ 
Relax samt bad +++ (ett plus drogs ned p.g.a relaxavdelningen)
Afternoon Tea ++++
Middag +++ (helt ok men inte toppklass)
Frukost +++ (samma här)
Service +++ (drogs ned p.g.a väntan på servering)


Nu är vi hemma igen och ska strax påbörja förberedelser för den kommande skol- samt arbetsveckan. Tillbaks till verkligheten, men med ny energi.

Dessa bilder blir mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild, ta er gärna en titt där inne, det ska jag göra ikväll. Hoppas att ni haft en fin helg!

5 kommentarer:

 1. Mysigt! Jag har också varit på Gimo och gillade det jättemycket. Men precis som du skriver så var vi inte toppnöjda med maten. Den hade dom kunnat göra lite bättre.

  SvaraRadera
 2. Åh, så mysigt det ser ut!
  Så fina bilder du fångat!
  Kanske skulle göra ett besök? Bor ju i Uppland ;)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken inspiration du ger i att åka iväg en helg! Ny luft att andas och inga tvätthögar (då i alla fall..). UNDERBART!

  SvaraRadera
 4. Å. Underbart. Skulle vilja tillbringa en helg där.

  Njutning. Dina bilder är ljuvliga!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Å mysigt! så härligt med egentid och kvalitetstid. Kul att du ger det betyg. Ni borde pröva Sigtuna Stadshotell någon gång det tycker jag är bättre:)

  Kul att ha hittat hit!
  Fin blogg du har jag ska fortsätta titta runt och inspireras!

  Jag lägger till dig i min blogglista hoppas det är okej?

  ha en bra tisdag

  SvaraRadera