18 oktober, 2012

DIY - GRIFFELTAVELFÄRG.

Ibland när jag kommer in på något enkelt DIY (do-it-yourself) blir det lätt så att jag gör det lite för mycket. Fööör mycket. Ta t.ex de där flaggspelen med washi-tejp. Enkelt. Roligt. Fint. Tejp-tejp! Om och om igen.

Jag gillar enkelt pyssel och idag hoppas jag på att få en mängd nya idéer när det är DIY-tema hos Fabriken. Jag presenterar här mitt senaste "jag-gör-det-lite-för-mycket" - griffeltavelfärg!


För några veckor sedan målade vi en vägg i köket med griffeltavelfärg. Det blev en del kvar i färgburken och där kunde det inte få stanna. 

Pensla-pensla (lite-mycket-igen), färgen hamnade på flera andra ställen! Först ut blev några glasburkar där en numera agerar förvaring för kritor till nya väggen. 


En plåtburk har även den råkat ut för penseln. Här förvaras det för tillfället ljus. Pennan jag använder på färgen är Granits vita. Jag har dock hört, att man ska undvika den på griffeltavelvägg, då den ger spår även när man tvättat bort färgen.


Sist ut blev ett litet träfat som numera är svart. På denna har jag textat Small things och det är det den är tänkt för. Små saker som temporärt behöver samlas upp!  

Hm. Finns det något mer här hemma som kan målas med griffel-färg? Burken är inte helt tom ännu. Jag kan tänka mig att fortsätta...

22 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Vad rolig du är sån som går bananas när du snöar in. Jag är preciiiis lika dan, fast ärligt tusen gånger värre. Jo, jag tror det. Du kommer få se sen, kanin-kalaset = bananas! :) Stor igenkänning i alla fall.

  Väldigt fint inlägg, och jag blev sugen på att köpa mig en burk med färg. Jag har använt den vita pennan på andra svarta saker, typ krukor, glas, burkar, går bra att tvätta bort. på min griffeltavla har jag ibland fått ta lite diskmedel, säkert för starkt, men funkar !

  Ha en fin dag 

  SvaraRadera
 3. Griffeltavelfärg är det lätt att fastna för! Har själv målat på allt möjligt, etiketter och burkar och grejs. Värre är det att hitta kritor som det går att skriva pyttesmått med - måste kolla upp den där pennan du snackar om.

  SvaraRadera
 4. Hehe, känner igen det där med att göra-lite-för-mycket ;)
  Så mycket snyggt du visar, älskar griffeltavelfärg och målade själv en hel liten vägg med det häromdagen, i sonens kommande rum =) Sen målade jag lite fler saker med den färgen.. ja du vet, lite här och lite där ;)

  Ha en fin dag,
  kram Catta

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart - UNDERBART - inlägg!
  Sälj det till en tidning. Dina bilder är så fina!
  Och tänk att vi har så mycket gemensam : me to en bananas! Haha!

  Ha en riktigt fin dag . Hörs om vin-träff. Nu snart!

  SvaraRadera
 6. Äsch, har man en bra idé kan det väl aldrig bli för mycket! Eller...? I alla fall tycker jag du är långt ifrån totalt urspårad och bortom räddning än. ;) Du kan måla mycket mer först. Fatat var en superbra idé, tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Fina bilder och jättebra inspiration. Än ser det inte alls ut att vara för mycket, men jag förstå vad du menar ;-) Men vaddå, det är ju bara att göra om igen när man ledsnar!

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder, och helt underbart att du snöar in på en viss sak. Det är precis som det ska vara tyckre jag. Det är härligt!

  SvaraRadera
 9. Haha...vilket roligt inlägg...jag ser framför mig hur du springer där i huset med griffeltavlefärgen...roliga ideér! Tack för titten Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Jättefiffigt tips, jag har länge tänkt på att testa. Kram Pia

  SvaraRadera
 11. Vilket roligt inlägg :-) Tack för inspirationen!!!!

  Riktigt bra blev det!!! Väldigt fint!

  /T

  SvaraRadera
 12. Vilka jättesnygga grejor du gjort!
  Känner så väl igen det där med att göra lite för mycket. Ibland är det svårt att stoppa i tid när man kommit på något riktigt bra ;)

  SvaraRadera
 13. Ha ha vad rolig du är! Och som jag håller med dig och känner igen mig. Snygga snygga bilder. Topp! Och du, vilken himla fin handstil du har.

  SvaraRadera
 14. ;-) Härlig du är!

  Tycker också du gjort jättefina grejor. Blir också sugen och inspirerad!!

  KRAM

  SvaraRadera
 15. Ha ha...samma här! Man måste ju testa alla sina idéer;) Jag målade på kylskåpet, tavlor och korgar med min griffelfärg...ha ha.

  Däremot borde jag ha målat på ett fat med tanke på hur fint det blev. Tack för inspirationen:)

  SvaraRadera
 16. Haha Ja måla allt:)
  Första gången jag tittar in här. vilken fin blogg du har:)
  Och vilket fint hem!

  Ha en bra fredag och helg!

  SvaraRadera
 17. Hihi, jättekul! Men jag vet inte om det är too much, tycker det är superfint alltihop. Så måla på du, lite till! ;) Ha en skön helg! Kram Madeleine

  SvaraRadera
 18. Så himlans och smart! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

  Hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
 19. I'm really liking this DIY! I have a few jars similar to the one in the first picture that I use under homemade pesto, hummus, etc. This would be a fun and cute way to mark them!

  SvaraRadera
 20. jättefint ju! jag är också jätte sugen på lite griffeltavlefärgs - knåp! :D

  SvaraRadera
 21. Gud vad sugen jag blev på griffelfärg. Frågan är bara pennan. Jag har ingen aning om vad man kan måla på griffelfärg med förutom kritor och kritor vill jag inte skriva med. Vad för slags penna är den du beskriver? Går den att sudda ut? Jag skulle vilja kunna variera färg på pennorna och kunna sudda ut om jag ångrar mig.

  Förresten. Jag har ett skitbra tips till dig!
  Om man som jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns. Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta. http://goo.gl/BepLJk

  SvaraRadera