08 april, 2012

PÅSKDAGEN.

Har precis landat i soffan efter dagens påskmiddag med våra nära och kära. Känns som att jag inte behöver äta på flera veckor efter allt som intagits. Fast påsken är ju sådan, äta en massa gott!

Efter den här påskhelgen är det nog dags för ett sundare liv. Men. En dag kvar och den behövs för att hinna göra av med allt godis och gott som finns här hemma. Det gäller att passa på. Thi hi.


Dagens dukning gick i rosa toner. På varje tallrik ett ägg som placerats i glas med smörgåskrasse samt pärlhönsfjäder. Försöker ju att göra påsken lite mer färgstark i år, men det är trots allt de här fjädrarna jag faller mest för!


Recepten till dagens meny kom från flera källor; Allt om Mat, Tasteline, samt senaste numret av ELLE mat & vin. När det finns tid, som det gjort den här helgen så älskar jag att plöja recept ur kokböcker, magasin samt digitalt. Det finns så mycket gott att hitta - men oftast annars så lite tid.


Till förrätt idag gjorde vi lite klassisk påsk-plock. Eller vi kanske ska kalla det för påsk-tapas för att få det att låta lite mer modernt? :)

Här matjesill, ägg och salladslök i snapsglas som vi toppade med brynt smör och malen peppar.


Egen senapssill på pumpernickel samt ägghalvor med laxkräm. Laxkrämen är väldigt enkel att göra. Till 10 ägghalvor behövs 100g kallröktlax samt 1 dl smetana som mixas med stavmixer till en len smet. Gott!


Den sista påsk-tapasen blev hårtbröd med örtost. Lagradost, lite grädde samt gräslök mixas till grön ostsmet och toppas på knäckebröd. 

Efter förrätten blev det lammytterfilé med getostgratäng. Lamm hör också påsken till!


Favoritblomman just nu; Rosa Axweronika, här tillsammans med påskris. Måste tipsa om Axweronika för den håller sig fin så väldigt länge. De här kvistarna har stått sig i 1,5 vecka nu!



Ingen middag utan något sött efteråt. Idag en polentakaka med choklad och apelsin. Den finns med i senaste numret av ELLE Mat & Vin. Här pyntad med chokladägg i pastell.

Nu blir det lugn kväll med soffhäng hemma hos oss. Skönt med ledig dag även imorgon, den känns som en bonusdag!


9 kommentarer:

  1. Vilken underbar dukning och meny. Jag är så imponerad av hur du måste planera allt så noga i förväg liksom ... sådan är inte jag, tyvärr. Vill men orkar aldrig.
    MEN när vi flyttar till hus - så ska jag ... (har jag sagt i många år!).

    NJUT av bonusdagen imorgon, så skönt. Stor kram.
    Och du - ett sundare liv kan man leva en annan dag ;)

    SvaraRadera
  2. Jag är helt med på din första tanke där! Försöker verkligen att göra av med allt innan helgen är över :)

    Underbara bilder, vilken fantastisk måltid ni verkar ha haft!

    God fortsättning och gott slut på påsken!

    SvaraRadera
  3. Vacker dukning och jättefina matbilder! Verkar har varit en riktigt mathelg :-) Ha det fortsatt gott!
    kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder och vilken meny! Klart man måste passa på när man får mumsa på en massa godsaker, här lämnas inget. Imorrn lax för hela slanten. :)
    Glad påsk!
    Katarina

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig dukning och meny. Och den smarriga tårtan som avslutning. Fortsatt skön helg.
    Anita

    SvaraRadera
  6. Den påskmiddagen var verkligen en "all in middag" Lyckliga de gäster som fick avnjuta en så FIN middag!

    SvaraRadera
  7. But hello! Värsta mästerkocken. Gör en kokbok för tusan. Det här var minsann ingen dålig meny. Tjusig dukning också. Har du odlat krassen i småkoppar? Hur lång tid tar det? Planering verkar vara din grej...

    Den där förrätten blev jag jättesugen på att göra. Kul med små-rätter som ändå hör ihop. Visst är det underbart när man har tid för att både leta recept, dukning och matlagning?

    SvaraRadera
  8. Oj va fint du dukat!! Verkligen fint med krassen.

    SvaraRadera
  9. Vackert och gott ....gillade det där med ägg och krassen ...sött!

    Ha en fin vecka.
    Kram Pernilla på Piazzan

    SvaraRadera