21 mars, 2012

MIN STIL.

Temat i Fabriken den här månaden är Min Stil. Jag har grämt mig lite för det här inlägget, för jag vet att allt som jag nu kommer skriva antingen finns med som klyschor i boken Ljust & Fräsht eller som citat att köpa i nylanserade designbutiken Nordic Design.

Men. Det är ju min stil så jag får bjuda på det. Vi har ju "en lugn bas som vi kompletterar med färgglada detaljer" samt "en blandning av designklassiker, IKEA och loppisfynd". Ha, ha så roligt. Finns det fler än vi? Jag som trodde att jag hade min egna originella stil...


Här hemma är basen vit (fniss, kommer på mig själv varje gång jag skriver något klyschigt nu). Färska blommor är en del av min stil. De köps gärna hem på fredagar eller plockas in från trädgården.

På Swedeses bord Flower står idag några några enkla kvistar Axweronika. Men det kan lika gärna se ut så här med färgstarka Anemoner. Blommor gör mig happy. Stilrena som färgglada.


...och så är var det där med kuddar. De finns och de är många. Basen går i grått och kompletteras gärna med någon accent samt vitt, gärna grafiskt. Kuddarna ömsar "skinn" efter säsong. En hel del fodral finns på lager. 

Det är en salig mix, allt från H&M Home, Ceannis och Svenskt Tenn. Här är några staplade på pallen BEKVÄM (som jag "colour dippat" i vitt). Skalan på dessa ringar in min stil.


Korg som material är en annan del av min stil. Allt från korgar i Bambu till fina stråväskor. Det är en sådan där detalj som jag känner att vi aldrig får tillräckligt av. Hm. Kanske att en ny stråväska ska köpas in till sommaren?


Sedan så faller jag för trender. Gärna de pyssliga, de grafiska eller de kreativa. Just nu bara bubblar det med trähänder, washi-tejp och Arne Jacobsens bokstäver inom bloggsfären. Jag påverkas och faller pladask. 

Men allt detta ringar ändå in den stil som "är jag", eller *hrm* "är vi" kanske jag ska skriva om maken läser ;) En lugn bas, något grafiskt samt en tejpad accent i rosa.


Det här är en av favoriterna här hemma. Vår Big Flip Clock. Jag är fortfarande som ett barn varje dag jag kommer ner i köket på morgonen och ser att klockan "flippat" fram nytt datum och dag. 

En grafisk detalj i svart och vitt, som så mycket annat som hänger på våra väggar. Här är några fler...


...print från Moderna Museet samt Olle Eksells kakao ögon. Tror att vi är de enda i Sverige som har den. Skratt. Jag älskar humorn i det här inlägget. Så roligt.

Träljusstakar samt urna i brunt bryter av mot det grafiska. Urnan är ett fynd från mina föräldrars vind. Älskar loppisfynd!


Sist men inte minst lite detaljer från Svensk Tenn. Butiken med alla dessa klassiker som aldrig går ur tiden. Här finns det vaser, krukor, brickor och kuddar från en av mina favoriter, som nu även säljer te. Deras egna, med smaker av fläder och citron - gott te-tips!

Det här var ett försök till att ringa in min stil. Är du nyfiken på andras stilar så rekommenderar jag ett besök i Fabriken där det just nu publiceras flera bidrag inom detta tema.

16 kommentarer:

 1. Vilket fint och inspirerande inlägg. Gillar som det brukar heta numera :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle trivas hemma hos dig! Trivsam stil du har!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag gillar din stil! Håller på att ansöka om medlemskap i Fabriken och filar på ett av min tre blogginlägg innan jag får ansöka. Kul det där med Fabriken! Kram, fina bilder du bjuder på ikväll!

  SvaraRadera
 4. Ljus bas, så får detaljerna byta färg . Det känns om en bra lösning hos oss. Fina bilder som alltid!

  Anita

  SvaraRadera
 5. Härligt inlägg, skulle trivas som fisken i vattnet
  hemma hos dig! //Åsa

  SvaraRadera
 6. Fint inlägg! jag gillar din stil också, kul med klyschorna :) ha en fin kväll
  /annie

  SvaraRadera
 7. Annixen - helt underbart!

  Min stil, helt och hållet.

  Super!

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt kul inlägg, och du har det så fint!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Som alltid är dina fabriken inlägg superdupermegafina!
  Och ert hem "är så fint" (som om jag varit där - men jag tycker ju att jag ser hur det ser ut med de bilder jag ser) och jag gillar a looot!

  Ska trycka på din knapp. *ler*

  SvaraRadera
 10. Säger som Weronica - GILLAR!

  SvaraRadera
 11. Gillas här från Älvsjö också!

  Och gillas gjorde även filmen igår. Lite av en tonårsfilm, men man blir ju aldrig äldre än sin smak... Lyxigt med påsklov med mannen. Då tycker jag ni ska klämma in båda middag och bio!

  Jag blev också himla besviken att Sephora inte slår upp sina dörrar i morgon, men tydligen finns det hopp. Förhandlingarna är inte helt avslutade, men vem vet egentligen... Jag lovar att skvallra om jag hör något, hihihi!

  SvaraRadera
 12. Stilrent och vackert. Väldigt fina saker, dina ljusstakar är fantastiska, var kommer de från?
  Kram!
  Maria

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder - ha en trevlig fredag! :-)

  SvaraRadera
 14. Jag kan bara hålla med alla om att din stil är trivsam och väldigt tilltalande. En bra mix och balans som ger mig goda vibbar.

  Stor Kram från Daniella

  SvaraRadera
 15. Älskar att slumpmässigt ha turen att hamna på en inredningsblogg som har massor av eget material, det är verkligen inspirerande!

  SvaraRadera
 16. The big flip calendar clock has been on my wishlist for quite some time now!!

  SvaraRadera