Dagens bästa tips kommer idag från Liselotte - A Piece of Happiness hon lämnar ut ett recept på hur man kan få död på bananflugor. Har provat det i en timme och just nu står det 10 - 0 mellan mig och flugorna! Som jag avskyr dessa små varelser den här tiden på året då de dyker upp som en hel armé i köket. Men nu ser det ut som jag har ett vapen emot dem! Tjo ho!
Kryddig Äppelchutney, nykokt och upphälld i glasburkar.
ÄPPELCHUTNEY
4 dl
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 färsk chilifrukt
1 liter skalade äppelbitar
1 dl russin
2 dl råsocker
1 dl äppelvinäger
1 kanelstång
1 msk riven färsk ingefära
ca 1/2 msk salt
1- 2 krm chilipulver
1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.
2. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka röran på svagvärme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45 min - 1 timme.
3. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Förvara chutneyn i kylen. Den är färdig efter cirka en vecka.
Recept från senaste numret av; Lantliv MAT & VIN
Det var länge sedan jag gjorde chutney. Jag tog då ett recept från Rosendals Trädgårdscafé, boken du vet.
SvaraRaderaMitt glas med vinäger fylls hela tiden med de små krypen, visst är det bra.
Bra med idéer för vad man kan använda alla äpplen till! Fick två nya äppelkaksrecept i helgen som jag ska testa! Ha en fin Måndag.
SvaraRaderaKram Elina
Så gott det ser ut och det där om bananflugorna måste jag läsa mer om!
SvaraRaderaBananflugedödare, precis vad jag behöver!!
SvaraRaderaÄppelchutney det kanske man ska prova på att göra. Tack för receptet. Vänligen Johanna
SvaraRadera