29 juli, 2011

PANNKAKSTÅRTA.

- Vad ska vi hitta på för lunch idag?
- Pannkakstårta!
- Hm, okej. Kan ni plocka lite hallon i trädgården då?
- Jaaaaa!

Hade glömt hur gott det kan smaka med pannkakstårta. Och den tillsammans med ett glas iskall mjölk är en perfekt kombo. Smakar sommarlov. Recept på vår kommer nedan. Ett tips är att låta pannkakorna svalna (som det står i receptet), annars smälter grädden. Vi var så otåliga och hungriga att vi bedömde att platt tårta var gott det också!



PANNKAKSTÅRTA

Ingredienser
2.5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
0.5 tsk salt
2 msk smör
200 g hallon
4 msk Hallonsylt
2,5 dl vispgrädde

1. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet.
2. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt.
3. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner det i smeten.
4. Grädda pannkakorna i stekpannan.
5. Låt dem kallna.
6. Vispa grädden
7. Blanda i hallonsylt i grädden samt en del av de färska
8. Bygg tårtan med pannkakor och hallongrädde
9. Garnera tårtan med färska hallon, pudra över med florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar