02 mars, 2013

MOSKVA - TUR OCH RETUR.

Det blev ett lite längre uppehåll med bloggandet än jag tänkt mig. Ibland har mitt arbete en tendens att ta över dygnets timmar och den här veckan avslutades även med en kort resa till Ryssland.

Moskva var en stad full med liv och rörelse (massor av människor), vackra byggnader (även en del fula) och mycket intressant kultur. Vår resa ägnades mestadels åt jobb, men några bilder finns på Instagram - en del byggnader upplevs som sagoslott. Vackert och magiskt!Sent igår landade vi på Arlanda och det kändes skönt. Borta bra men hemma bäst som det brukar heta. Idag vaknade jag upp med nya ögon och känner att jag vill tillbaks och uppleva mer. Det finns så mycket att utforska i denna pulserande stad.

Mina 48-timmar innehöll mycket upplevelse; kvällssightseeing av fina kollegan U (som är en klippa på ryska)...goda middagar, Georgisk mat (underbar matupplevelse), vackra platser, RödatorgetTunnelbanepuls (gillar att uppleva städer genom tunnelbanan), mobiltjuvar (fick som tur var tillbaks den), arga vakter (blev räddad av min rysk-talande kollega)...och så klart en del jobb. En mix av intryck och spännande kultur i ett kan man säga.

Nu ska jag smälta de här dagarna och ta helg. Ikväll blir det mello och imorgon hejar vi på pappan som ska bege sig ut i Vasaloppsspåret. Ha en riktigt fin helg!

11 kommentarer:

 1. Moskva är superhäftigt. Nu har jag inte varit där på många år och mycket har hänt sedan 90 talet.
  Men det finns så mycket vackra och storslagna byggnader!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina dockor du köpte. Kan man stoppa dem i varandra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp - man kan stoppa dem i varandra! Visst är de fina :)

   Radera
 3. Vilken upplevelse! Jag har en kompis som bor i Moskva. Jag borde åka dit och hälsa på! men det har inte blivit av. Kul att få följa med dig på ett hörn via Instagram i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Jag har njutit av dina bilder! Jag har varit i Moskva...tyckte mycket om det.

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Tack för att vi fick följa med. Och jag känner bara; wow - måste nog åka dit snart. Som en sagostad.
  Och de där dockorna, Babuskas, har Makens bror fått köpa åt oss. Han reser dit och till Kina då och då.
  Nu är vi också hemma, vet inte vad jag tycker om det ;))

  Kram och ses snart,
  u.

  SvaraRadera
 6. Ryssland har inte stått på min lista egentligen, men när jag sett dina bilder på I blir jag ju sugen på en 48-timmarssejour... Tack!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 7. Å vad sugen jag blir på att resa NU. Har följt ditt äventyr på instagram. Hinner man se staden på 48 tim? Hargjort en sådan tur t Paris en gång. VIlket resulterade i ytterligare 2 resor. Ha en fin lördag!
  Kram
  Johanna

  SvaraRadera
 8. Jo jag följde dig också på Insta. det verkar vara en vacker stad! Kram Nilla

  SvaraRadera
 9. Åh, jag vill också besöka Moskva nån gång. Ha en fin helg! /Elina

  SvaraRadera
 10. Åh, så spännande ...står på min önskelista över platser att besöka också .

  Var ju tvungen att googla fram reportaget av Anna direkt ;)så nyfiken är jag och jag inser att ni har ett av de charmiga husen man alltid suckar lite drömskt efter när man är i Fjällbacka och säger : tänk att få sitta där och inta middagen...*skrattar.. Fint!!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera