27 januari, 2013

BARN MED GLASÖGON.

Det finns många barn i Sverige som är i behov av glasögon. Våra barn är två av dem. A fick sitt första par när hon var tre år. Många har bytts ut efter det. Vi har passerat Mumin-bågar, Rosa, Lila och på senare tid både Peak och svarta Ray Ban.

Det är inte billigt att byta till nya, speciellt med två aktiva barn. För oss fungerar det, vi har råd, men jag vet att det finns mängder med barn i vårt land som inte får glasögon trots att de behöver det. Därför blev jag extra glad då jag läste att Smarteyes skänker glasögon till barn upp till åtta år genom deras initiativ Ögonstenen. Alla barn har rätt att se och idag erbjuder inget landsting helt kostnadsfria glasögon till barn.


Smarteyes kampanjwebb kan ni läsa mer och även skriva på om barns rätt att se. Klicka er in och skriv på om du tycker att ditt landsting ska folkomrösta - uppmaning!!

Dessa brill-bilder blir mitt och A's bidrag till Fabrikens söndagsbild, samt en chans att lyfta ett viktigt ämne. Vi lever i ett land där ALLA barn absolut borde kunna få glasögon, eller hur? Skriv gärna under på det!

11 kommentarer:

 1. amen!
  (bra initiativ! även om jag tror det kanske är en marketing-kampanj ;) men även så, bra initiativ! )

  älskar barn med brickor (optikerdotter som jag är, jobbat i optikerbutik i måååånga år som assistent - men förstår ju att det är ett litet hinder för barnen. snea, vinda, smutsiga, repiga, immiga ... många har jag lagat.)

  och idag är ju utbudet till barn stort tillskickad mot för bara nåt år sedan. kul! Och jag tror att alla stora solglasögon som man bär i tid och otid idag har gjort det dör med glasögon mer naturligt, även för barn. kallas barnen fortfarande för glasögonorm?

  heja heja fria glasögon till barn!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur - heja! Jag vet att det till stor del är en marketing-kampanj, men ett bra sätt att lägga dessa pengar på :))

   Radera
 2. Å vad jag skriver under på det :)

  SvaraRadera
 3. Du machst fantastische Bilder, wirklich toll.
  liebe Grüße
  Petra

  SvaraRadera
 4. Heja-heja, hälsar en glasögonorm. Viktigt viktigt. Vet inte hur många bågar jag har kraschat innan jag fick linser.

  Och vad fin hon är A. Och väldigt snygga bågar!! Härligt inlägg.

  SvaraRadera
 5. Skriver på! Det är snyggt med glasögon, men ack så dyrt. Håller med om att alla barn har rätt att se!

  SvaraRadera
 6. Såklart jag skriver på!

  Att se ordentligt är självklart. Alla barn ska få hjälp med sin syn om det behövs.

  Din A är jättefin i sina glasögon. Underbara bilder!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Håller med du, det borde vara en självklarhet!
  Bläddrar lite upp och ner i din blogg, och tänker efter en stund att snart kommer du ha fått mig att gilla de guldiga och bronsfärgade sakerna jag haft så svårt för... :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 8. Skön blogg du har:) har du twitter att följa med??

  Om du gillar inredning kan ni kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera
 9. Bra sagt! Jag hoppas att alla barn kan få glasögon, vi lever ju i Sverige. Vilken fin första bild på en söt tjej som passa perfekt i glasögon. Kram Nina

  SvaraRadera