15 november, 2012

TEXTIL & KUDDAR.

Idag fokuserar Fabriken på Textil - mattor/kuddar. Vårt hus har inte så mycket gardiner och mattor. Visst finns det i några av rummen, men annars är det ganska "rent" i fönster och på golv.

Textil kommer istället in i form av kuddar och plädar. Lite av det speglades i förra veckans inlägg kring färg, eller i våras med fokus på min stil, där man kan se att kuddar är del av inredningen.


Kuddar från IKEA samt H&M Home.

Vårt vardagsrum är för tillfället utrymt p.g.a att installationen av kaminen kickade igång den här veckan. Det "lilla" projektet satte även igång nu-snickrar-vi(maken)-en-platsbyggd-bokhylla

Alla hyllplan håller på att målas och det som annars brukar vara i rummet är just nu utställt och staplat lite varstans i huset, även kuddarna. Perfekt när jag skulle fota!


Pläd Crux (Pia Wallén) samt kuddar; Ceannis och H&M Home.

Skalan går i grått och svartvitt (vi vet tänker säkert ni som följt bloggen ett tag), till det lägger vi till en gästspelande färg (vi vet tänker trogna läsare, igen). Sommartid gästspelar ofta rosa, gult eller turkos. På hösten säger vi hej till brunt eller orange!


I fönstret har två grafiska kuddar hamnat. Blev nästan lite förtjust i att ha dem där. Men snart är vi(maken) klar i vardagsrummet och allt ska tillbaks dit igen. Då tänder vi (tjo ho!) en brasa och myser bland kuddar och plädar....

Idag är det som sagt textil-torsdag inne hos Fabriken. Vill du inspireras av fler kuddar, mattor och eventuellt tyg har ni en inspirationsplats bara ett klick bort!

7 kommentarer:

 1. Det ser så mysigt och stilrent ut hemma hos dig! Och snart får du mysa framför brasan också, härligt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Dessa kuddar... man kan nog aldrig få för många och det är så kul att kika runt idag på allas kuddar. Elefanterna från ST har jag sett lite överallt. Hos oss finns dom också. En klar favorit. :)

  SvaraRadera
 3. Åh men det låter trevligt med både platsbygge och kamin. Och bonus med fina kuddar lite överallt - inspirerande bilder! :) Inser att det nog vore fint med någon grå variant. Kram!

  SvaraRadera
 4. ojojojojoj. så mycket fint ni har. och filten! pias filt!!!!! (upp på önskelistan bums).
  stor kram och tack för din fina tankar den här dagen. betyder mycket. för usch vad alltär sorgligt just nu.

  SvaraRadera
 5. Mmmm! Lycka att se allt det här. Vad fint. Kuddar och filtar. Man kan aldrig ha för mycket. Jag älskar det!

  xx

  SvaraRadera
 6. Kuddkrig. Jag behöver nämligen revansch. Minns att jag startade en tårt-lager-tävling med dig som jag aldrig utmanade på riktigt. Jag tar med mig några kuddar och kommer över. Fullt utrustad. Bäst du gömmer elefanterna, för det är mitt enda fokus!!

  Jag skrev om ditt saffransbak idag, hoppas ingen tollkar att jag skrev om din bak! haha!...

  SvaraRadera
 7. Åh, vad det låter härligt i dessa mörka tider. Kram Anita

  SvaraRadera