Mmmm, varm glögg med apelsin och ingefära till exempel. Mixa bara årets glögg med den med smak av apelsin. Ett tips; här finns omdömen om bästa glöggen 2012!
Att duka fram plockmat till glöggen passar perfekt. Förra året blev det bland annat dadlar med getost, vi får se vad det blir i år. Pepparkaka BLT kanske? Eller Pepparkaksstick med cambemberost, eller Ostbollar med Cheddar. Mmmm så mycket gott det finns!
Jag gillar precis som Anna (Rackarungar), konceptet med att servera på sked. Detta recept finns med i senaste numret av Lantliv Mat & Vin. Getost är en bra kombination till glögg!
GETOSTRÖRA, 8 skedar
150 g Getost
2 msk Creme fraiche
1 msk flytande honung
Granitäpple
Mixa samman allt, klicka ut på skedar. Toppa med Granatäpple (eller Havtorn). Enkelt som det ska vara!
Detta inlägg blir mitt bidrag till fabrikens torsdagstema; glöggmingel. Kan varmt rekommendera ett besök dit idag där en mängd bloggare dukat upp glögg samt tillbehör!
Men du… så sugen man blir nu.
SvaraRaderaLängtar..
Fina tips.
Tack.
Fint inlägg! Den där skedhistorian går inte av för hackor ser jag :)
SvaraRaderaVäldans smarrigt! Getost är än av smakerna jag längtar mest efter!
SvaraRaderaKram!
M
Fina bilder som vanligt :) orkar inte riktigt hänga med själv på dessa teman, känns så forcerat... :/
SvaraRaderaSå fint och gott! Älskar glöggtider. Minns ett år då jag av en händelse var i en trappuppgång. En dörr slogs upp och mot mig strömmade dofter av glögg, apelsin, nejlika och hyacint. Det var fullt med folk, stämningen var hög.
SvaraRaderaEtt fint minnne.
Njuter av ditt härliga inlägg!
Kram
Lotta
Vilka grymt snygga bilder du bjuder på idag! Den där getoströran tror jag nog minsann att jag ska testa på glöggfesten. Tackar för tipset. :)
SvaraRaderaJättesnygga bilder!! Det ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaSnygga bilder och fina smaker. Blir sugen på att testa både glögg och getoströra! Ha en skön helg! Kram
SvaraRaderaSnyggt & gott!
SvaraRaderaLäser ikapp lite, sjukt snygga bilder!
SvaraRaderaKram fina du