05 augusti, 2012

DYI - STRANDFYND.

Vi är fortfarande kvar i Fjällbacka. En vecka till, sedan är det dags för oss att bomma igen här nere för i år. Lite sorgligt känns det, men samtidigt börjar jag känna att energin är tillbaka och en massa planer gror kring olika inredningsprojekt på hemmaplan!

Här nere inreder vi just nu med naturmaterial. Strandfynd som kanske inte passar i stilen i huset där hemma, men här smälter det in fint.


På bordet har en liten hög med drivved blivit ett stilleben. Det är så fint hur träbitarna har blivit nötta i havet under höst- och vinterhalvåret. Dessa har jag knytit ihop med tjärsnöre - det doftar skärgård!


Idag hittade vi en hel del inspolade "fynd" under vår sjöbod. För en som mig så är det en guldgruva där under. Där kan man fynda vackra rep, korkar, flöten (gummistövlar) och en hel del drivved. Skräp tycker maken, naturens guld tycker jag!

Roligt är det också att även minifolket tycker att det är så roligt. De bygger skyltar, hus och som Alva ovan; knyter grytunderlägg!I år blev en del ö-stenar målade med vita detaljer. En idé som jag fångat på Pinterest. Våra går i tema marint (såklart) och får agera som bordsdetaljer när vi dukar på bryggan eller inne. Färgen vi använt är vanlig hobbyfärg och sedan har vi lackat stenarna med matt spraylack. Då håller de bättre när de ligger utomhus.

Ja, det här var dagens DIY-tips från mig! Om en vecka så stänger vi Västkusts-inläggen här på bloggen och byter hav, snäckor och skaldjur mot city-liv, Formex, höstnyheter samt nya projekt på hemmaplan!

8 kommentarer:

 1. Underbart, alltihopa! Förstår att du njuter i ditt Fjällbacka! Men hösten låter ju inte heller alltför trist när du beskriver den ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Maj gad så fint.
  Och som ni njuter!

  Kan man få beställa ett drivvedsunderlägg? ;))
  Herre Gud så fint!!!!!

  Stor kram till dig ...

  SvaraRadera
 3. Finfina tips, så vackert att ta in naturens egna gratis fynd;) Kram

  SvaraRadera
 4. Så vackra saker du hittat och vad fint du målat på stenarna! Skulle också vilja ha lite drivved, men har inte varit vid något hav i år!Det är verkligen naturens skatter!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. När man själv sitter i lägenheten i stan är det ljuuuvligt att följa dig på Instagram...me like me like me like! Jag börjar oxå komma igång lite smått med bloggen igen men missar Formex så det blir kul att se dina bilder...gillar ju din stil :) Ha en go sista vecka, kram Åsa.

  SvaraRadera
 6. Guldgruva!! Har tänkt på din drivved hela dagen idag ;) Östenar är så fint och speciellt målade som ni gör...här har det blivit mest snäckor. Det är snäckor överallt just nu!

  City liv blir finfint det med!

  Stor kram

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara Bilder du bjuder på från fina Fjällbacka!
  Vi har knappt varit där i år... några gånger innan säsongen drog igång. ;)

  Vädret har ju varit till och från, så kusten är "the place to be"!!

  Ha det gott!
  Varma Hälsn. Mia

  SvaraRadera
 8. Åh så fint, underbara bilder! kram

  SvaraRadera