06 januari, 2012

I SISTA STUND.

Vi är alltid lite sena av oss i vår familj. Vi kommer iväg på utställningar precis innan de ska stänga eller bokar biljetter till föreställningar först när det släpps extra biljetter. Ofta i sista stund, men bättre sent än aldrig, eller hur?

Idag kom vi äntligen iväg till Nick Brandts utställning på Fotografiska. Även fast det var 30 meter kö och fullt med människor där är jag glad att vi tog oss dit. Underbara bilder. Fantastiska. Om ni inte sett den så är det två dagar kvar. Skynda dit! Mitt tips är att gå direkt när de öppnar eller sent på kvällen.För nästan exakt två år sedan var jag i Kenya på safari. Bara att komma nära inpå de vilda djuren i Tsavo National Park var ibland svårt. Tänk er sedan att försöka få med dem på bild. I rätt vinkel. Med bra ljus och sedan med en känsla.

Här kommer några bilder från den resan, tror ni att de skulle kunna platsa på Fotografiska? Thi hi.


- Hej Zebrorna, tänkte fota er. Kan ni ställa upp er så som ni gjorde för NickNi behöver inte vinkla huvudena, bara stå på rad lite fint?


- Tack, fint på rad nu. Ni kanske inte behöver ha rumporna mot varandra. 
Kan någon flytta runt...?


 - Mycket bättre! 
Kan ni flytta lite närmre varandra så att alla kommer med?


- Oj, hjälp. Ni behöver väl inte börja bråka? 
Det gjorde ni inte när Nick fotade...


Oj, nu kom vi lite för nära med jeepen. Nick fotade sina längre ifrån.
- Herr Giraff, kan du böja ner din hals lite grann?- Tack bussigt! Titta in i kameran, precis så... Wow, elefanterna. 
- Hej! Är det någon som är sugen på att ställa upp framför kameran ensam? Som med NickDricka lite vatten vid vattenhålet kanske?


Oj, här har vi bråttom.
- Stooooop, stanna. Jag hinner inte med att fota!Du var en foto-vänlig prick. 
- Sträck på halsen tack!


Det här är bara en bråkdel av alla foton som togs under den resan. Det är en fantastisk upplevelse med safari och vilda djur. Djuren är magiska, precis som Nick Brandts foton.

Två affischer kom med hem från Fotografiskas shop. Men det var fullproppat med människor. Lite panik-varning. Det gäller att fokusera ;)

10 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder och vilka ROLIGA kommentarer!
  Jag och A var på Moderna idag, vi gick dit tidigt (lovely färja från Slussen i morgonsolen) och vi behövde knappt köa. Däremot ringlade kön lång när vi lämnade stället.

  CdlC på söndag?

  SvaraRadera
 2. Jag har inte sett Nicks foton annat än på datorn, men jag måste säga att dina var också jättefina! Vilken upplevelse att få se dessa djur i verkligheten! Wow!
  Och dina kommentarer fick mig att skratta!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker dina bilder är urfina!!! Om jag inte lyckas köpa någon affisch kan jag ju köpa av dig ;-)
  Zebrorna som står med rumporna mot varandra är ju skitrolig.

  SvaraRadera
 4. Dina bilder är helt fantastiska! Älskar de på zebrorna! Jag är också ute i sista stund. Har tänkt gå och se Nicks bilder hela hösten men aldrig kommit till skott. Nu ska jag och några vänner dit imorgon så det ser jag verkligen fram emot! Dock lät det inte så kul att det var så mycke folk.

  Såg du om det fanns några vykort kvar? Jag har sett att det är slut i webbshopen så jag hoppades att det skulle finnas på fotografiska men jag antar att det ser lite mörkt ut på den fronten...

  Ha en fin kväll!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hihi, Nicks bilder är fantastiska men dina bilder är underbara med kommentarer och allt. Jag hade gärna sett utställningen men missar även denna. :( Jag ska försöka ta mig till Stockholm i år och då står ett besök på Fotografiska högst på listan.

  För egen del blev det promenad vid havet i vintersolen. Några svanar i olika situationer (det gick riktigt vilt till...) fastnade på bild. :)

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Dina bilder är verkligen fina. Vilken lycka att ha tagit dessa själv. Vilken lycka att få uppleva detta på riktigt.

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 7. Tycker dina bilder var otroligt bra, (och texten haha)
  hur lyckades du? När vi var där tyckte jag det var otroligt svårt speciellt när man inte körde själv, utan
  chauffören körde på som han ville!
  Ska försöka hinna in till utställningen på söndag,men
  det känns tungt om det är för mycket folk.

  SvaraRadera
 8. Hi hi, det var kul och strutsen är bäst!

  SvaraRadera
 9. Hej! Vad kul att ni hann!, jag är också en sista minuten människa, ser sakerna tidigt och så flyger tiden iväg och då kommer jag på att det där måste jag se/ha/göra, skönt att inte vara ensam om det. Fin fina bilder från Afrika, vi vill också dit : )
  Malin

  SvaraRadera
 10. Jättefina bilder. Åker själv till Kenya och samma nationalpark om ett par veckor.

  SvaraRadera