23 november, 2011

PAPPERSPYSSEL.

Vi har en liten pysseltjej i vår familj. Hon älskar verkligen att vara kreativ. I lördags när vi skulle få gäster undrade hon om hon fick vika tranor till dukningen. Om hon fick? Självklart! Jag har tidigare försökt att beställa origami-tranor av henne mot betalning. Men det är ju såklart inte lika roligt när mamma ber om något. Det kommer när man är inspirerad och pysselsugen. Tänkte inte på det.


Vit papperstrana - en till varje gäst.

I kväll har vi pysslat både två. Jag ville prova att göra stjärnor av papper och det var tur att jag hade min lilla pysselexpert till hjälp. Vi utgick från den här beskrivningen samt denna video. Efter lite trixande fick vi tillslut ihop en liten stjärna. Nu behövs det bara lite träning så att vi får fart på produktionen. Fint med lite stjärnor till advent!


Första stjärnan klar! Denna är gjord utav presentpapper från Granit. 
Nästa blir nog en vit och kanske en svart...

Det är lite kul med just de här stjärnorna. När jag var barn annordnade min mamma julpysselkvällar där vi bodde och då gjorde vi de här stjärnorna. Och tänk, nu en herrans massa år senare sitter jag och gör dem igen med nästa generation :)


En annan fin variant på papperstjärnor. 
Bildkälla; Home by Linn

De här är är en annan stjärna som jag tror att jag inom snart framtid också kommer att prova på. Instruktion på denna finner ni här. Det känns som att den här är en aningens lättare. Fint att göra utav tidningspapper bland annat!

- Så, nu har startskottet gått för jul- och papperspysslandet!

7 kommentarer:

 1. Å, vad jag vill pyssla när man ser så fina saker. Det är roligt när man kan göra saker tillsammans med sina barn som man gjort tillsammans med sin mamma.
  / Anita

  SvaraRadera
 2. Så fina!

  Vi har också vikt lite stjärnor, men med en 5-årig liten kille blev det snabbt flygplan igen ...

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Hemma hos oss blev det lite pojkigare vikningar: En dinosaurie knåpade sonen ihop efter att ha letat instruktioner på youtube :)

  SvaraRadera
 4. Vilken duktig tjej! Den där sista stjärnan är ju jättesnygg, men den ser svår ut!! Jättesvår. Ska försöka mig på att uppfostra ett liten pysseproffs i mitt hus också. Praktiskt och roligt! Hon kanske kan gå kurs hos ditt proffs. Kurs, då snackar vi big box! :)

  SvaraRadera
 5. hei :)

  ja, den siste stjerna er litt enklare enn frøbel stjerna ;)

  takk for link :)

  -linn

  SvaraRadera
 6. Tack för att du tog dig tid och tipsade mig om hotell på Koh Chang. Ska genast titta vilka du menar men jag fastnade på din fina blogg och har svårt att slita mig!
  Du har härmed en ny följare!
  Mvh,
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Oj vad fint ni vikt, o vad mysigt att göra tillsammans!
  Malin

  SvaraRadera