03 september, 2011

FORMEX 2011.

Vilken trevlig dag vi haft idag på Formex. Vet inte hur fokuserade vi stundvis varit då vårt fokus härligt ostrukturerat växlat mellan en massa tjejsnack till olika utställningsmontrar. Trendtemautställningen i entrén fick dock mycket uppmärksamhet. Den är den stora behållningen med att besöka mässan tycker jag.

Jag vet att det bubblar med blogginlägg från Formex under de här dagarna, men kanske att min kameralins fångat något som andra inte tagit. Här kommer ett potpurri med en mängd bilder från entréutställningen som gick under temat Cosy minimalism skapad av Synnöve Mork.Det är fortfarande mycket naturmaterial. Vi ser det i allt från rep, skinn, möbler i obehandlat trä till väggar i plywood.


Färg fanns det också och givetvis var en av dem orange. Fin kontrast med den varma färgen mot vitt, svart och obehandlat trä.


Mycket porslin i vitt och mörkt. En och annan uggla skymtades fortfarande i en del montrar i mässhallarna.


Och naturen i form av växter och grönt var också i fokus. Trenden är ju på väg mot att vi närodlar allt mer!

Det var lite bilder från utställningen som gick under namnet Rum Ram Rim och Reson. Rum för yta, rumslighet och volym. Ram för en en viss begränsning men ochså innehållet i en helt naturlig ram. Rim för barnen i form av vidor, ramsor och humor. Reson står för förnuft och miljötänk.

Det blir nog lite fler inlägg om vissa intressanta utställare under kommande dagar. Ha en fortsatt trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Tack fina du för de bilderna. Jag var själv på väg idag- som jag sett fram emot det, så fick jag feber och blev genomförkyld.....suck!

  SvaraRadera
 2. Härligt!
  Kom aldrig iväg själv, tyvärr!

  SvaraRadera
 3. Men så avundsjuk jag blir, jag vill också besöka mässan.

  Kikar på nyhetsmorgon och trendexperten säger precis som du. Det är natur som gäller.

  Ha en riktigt fin söndag.

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att man lutar åt det hållet själv nu då ;-)
  Riktigt avis är jag allt. Jag hade också velat insupa lite formatmosfär.

  SvaraRadera