Underbar Marulk samt Havskräfta från grillen.
GRILLAD MARULK MED DILLSLUNGADE PRIMÖRER, 6 pers
(eftersom receptet är egenkombinerat finns inga exakta mått)
På grillen;
Marulk cirka 1 kg
Havskräftor 6 stycken
Glaze;
Olivolja
Citron
Svartpeppar med lime
Smält smör med vitlök (att pensla på Havskräftorna)
Dillslungade primörer;
Färskpotatis
Salladslök
Små morötter
Smör
Dill
Citron
Riven pepparrot
1. Pensla Marulken med olivolja, citron och limepeppar.
2. Halvera Havskräftorna
3. Blanda smält smör med vitlök
4. Skölj färskpotatisen och skär i halvor, koka sedan dessa.
5. Skala morötterna samt ansa salladslöken, koka dessa lätt.
6. Grilla Marulken, viktigt är att man inte vänder på den för många gånger.
7. Grilla Havskräftorna med "köttsidan" nedåt. När de är klara pensla dem med vitlökssmöret.
8. Precis innan servering, slunga potatis, morötter och salladslöken med smör och dill i en stekpanna.
9. Servera primörerna med grillad Havskräfta, Marulk och toppa med riven pepparrot.
Lycka till!
Du skojar vad gott det ser ut!
SvaraRaderaJag sätter mig i bilen och kommer över på en liten middag hos er ikväll. Är det ok???
Detta recept vill jag göra!
Jobbigt att se just nu. För jag är så hungrig just nu!! och detta smaskiga inlägget gör det inte lättare, hihihi.
kram ha det bäst!
CC
Det ser hur gott som helst ut!
SvaraRaderaÄr själv lite dålig på att grilla fisk... Det blir oftast lax som ligger på grillen när det är fisk.
// Madde
Gud så gott det ser ut.....
SvaraRaderaÅh va gott det låter!
SvaraRaderaOch fint ser detbut med,
Kram Anna