03 januari, 2011

KAFFE I VACKER KOPP.

Sedan vår älskade Nesspresso-maskin flyttade in hos oss så är det väldigt lätt att snabbt göra en god kopp kaffe eller espresso och avnjuta. Att sedan dricka kaffet i en vacker kopp gör det hela bara ännu bättre!

Vad har du för favoritkopp? Nedan kommer mina;

Den här vackra koppen är från den klassiska 50-tals serien Monami från Rörstrand. Vi har ärvt den av svärmor. Rörstrand har nu tagit fram en ny serie av Marianne Westmans fina blå mönster, den finns bland annat att köpa på Scandinavianbrandsonline.com

Ittala har en fin servis som heter Taika, den finns i vitt, blått och svart/vit. Jag gillar den vita bäst och vi har kaffe koppar samt espresso koppar. Taika betyder "magic" på Finska och det är vad Heikki Orvalas mönster är!

En magisk Espresso kopp från Iittala!

Eftersom jag är Ittala frälst så har vi även Origo serien hemma :) dessa koppar finns i flera färgsättningar och här väljer jag ofta efter humör; blått...rött eller vitt!

Den sista koppen är en kopp som jag brukar ta fram på våren när jag dricker en kopp kaffe på trappan till vårt hus och njuter av de varma solstrålarna. Gillar och sitta där och surpla med kopp och fat och lyssna på fåglarna! Servisen är den äldsta vi har och heter Svenska Slott. Den kommer från Rörstrand och går inte att köpa i butik idag den får istället fyndas på Bukowskis ;)

Just nu avnjuter jag mitt kaffe med små mini peppisar som finns kvar i en glasburk sedan julhelgen.

Det här var mina kopp-favvisar, vilka är era?

Alla foton; Annixen privat

4 kommentarer:

 1. jösses vilken trevlig blogg! mega like! och Monami är min favvo, ska du inte ta med dom till jobbet? :)

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Väldigt trevliga koppar. Tack för tipset!! Har sett skyltarna på Kungsgatan så nu är det bara att vänta; this spring!
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Vilka fina koppar. Mon Amie är helt klart min favorit.

  SvaraRadera
 4. Espressokoppen den blå använder min lilla dotter så ofta hon kan, för den passar ju utmärkt som tekopp till hennes lilla mun. Den har fått namnet "Ugglemugg" här hemma hos oss. :)

  SvaraRadera