07 april, 2014

MINA TIO - MARS.

Hoppsan! Vi är redan flera dagar in i april och det ger mig en "kick i baken" till att blogga igen samt att summera mars. Mina tio;


1. Månadens överraskning - kom från Rörstrand som ringde på dörren med bud och bjöd på härlig frukost och fint porslin. Serien Swedish Grace har utökat med en ny medlem; Sten. 

Nu inser jag att det skulle vara mycket fint med mörkt grått porslin. Kanske går det att övertyga maken? Han heter ju just det - Sten.2. Månadens förfrågan - kom från en person som jobbar med casting åt SVT. De ville att jag skulle vara med i en ny programserie. Spännande. Inredning? Nopp. Shopping? Nopp. Vad? Städmästarna

Olika städentusiaster runt om i landet ska tävla mot varandra i just detta ämne. Kanske inte min favoritgren. Platsen får gå till någon annan, bättre lämpad.


3. Månadens blomma - blev papegojtulpan 'Super parrot'. Jag älskar bladen på själva blomman samt det insprängda gröna i dem. 

I bakgrunden skymtas en ny favorit; Hurricane lamp från Skogsberg & Smart. Vackra glaslyktor somm finns i koppar, guld och silver. De ger ett starkt vill-ha-fler begär. De säljs bland annat på Artilleriet och jag önskar mig en hel drös, titta på bilderna där så förstår ni.4. Månadens vill ha - upptäcktes när jag besökte Svenskt Tenn denna månad. Fann mig själv med att stå där och klappa beundrande på Weekend väskan Savann. Leopard samt detaljer i ljust skinn är en kombo som får mig att börja spinna.5. Månadens serie - maken och jag fortsätter att Netflix-knarka. Efter att ha plöjt sista säsongen av House of Cards har vi nu börjat titta på Suits. Vi var lite osäkra kring en advokatserie men denna är riktigt bra. Tips till er andra Netflixare som inte sett den!6. Månadens vårtecken - står nu uppradade på brickbordet i zink. Pelargonerna från förra året har fått komma fram från sitt vinteride samt nya sticklingar från dem. Som jag gillar att se allt det gröna!7. Månadens köp - denna månad blev en ny iPhone (äntligen!) som även ledde till ett inköp i form av en ny plånbok med fack för nya telefonen från Michael Kors. Praktiskt, smart samt snygg!8. Månadens gulp - kom när vi upptäckte att vi inte kunde skaffa visum till barnen inför kommande resa till Kap Verde. Deras pass kommer gå ut och ingen (!) ledig tid fanns att boka hos polisen (på flera veckor!) för att hinna göra nya pass innan avresa.  Phju! När vi lyckades boka ett återbud. 

Nu längtar vi efter sand mellan tårna!9. Månadens energi  - gav en heldag på stan med en nära vän. Frukost på Wienercafeét, shopping, manikyr och pauser med bubbel = en bra mix för ett lördagshäng med mycket prat och många skratt!10. Månadens goda  - är dessa grymma Fikon, gorgonzola och honungs toasts som jag hittade på denna fantastisk blogg. Tartelette - en plats full med inspiration, goda recept och vackra bilder!

Det var mina tio för mars, låt oss se vad april nu har att bjuda på!

11 kommentarer:

 1. Finaste tian! Suits är vad som rullat på vår tv hela mars också. Vad gjorde man innan Netflix fanns liksom...!?

  SvaraRadera
 2. Papegojtulpaner och pelargonier. Underbara bilder hörrdu! Den där lilla börsen faller jag ju för. Hur fin är den inte!

  SvaraRadera
 3. Samma porslin från Swedish Grace står på mitt frukostbord också, fast i beige, som jag tröttnat lite på. Senast jag gav blod såg jag att man nu kunde få rosa skålar, fat och muggar som blodgivargåva. Färgen gick hem hos flickorna så nästa gång ska jag satsa på mer färg som piggar upp. :)

  SvaraRadera
 4. Jag netflixknarkar också:) men suits har jag inte sett, måste jag kika på:) kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Dina tipslistor gillas skarpt! Ha en fin första maj. Kram

  SvaraRadera
 6. Hej! Vi har ett liknande hus som erat och tänkte också göra om källaren till lekrum. Såg att ni också var igång att göra om eran källare men hittar inget färdigt under rubriken. Skulle bli sååå glad för lite inspiration! Tack för en fin blogg! Mvh Maria

  SvaraRadera
 7. Vilken fin lista. Väskan har jag men i vinröd, och advokatserien ser jag gärna på. Kram Anita

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvaraRadera
 10. Great information, i was searching of this kind of information, thankyou very much for sharing with us. i also have some links to share
  Get up To 90% Off buy modalert online
  Get up To 90% Off buy artvigil online
  Get up To 90% Off buy vilafinil 200mg online
  Get up To 90% Off buy waklert online
  Get up To 90% Off buymodapills

  SvaraRadera