01 november, 2012

FÄRGSKALA NATUR.

Det är tema-torsdag hos Fabriken idag, denna gång med fokus på färg. Mitt bidrag kommer inte ge någon färgchock. Det visar mer en skala från vitt till grått. Jo, det är färger det också. Vi kanske kan kalla det basfärger?

Basfärger är det lätt att addera något färgstarkt till. Allt efter trend, säsong och humör. Ja, där växlar det ofta för mig och då är det tur att basen är lugn!


Vår främsta färg här hemma är med andra ord; vit. Jo, vi hänger med på ljust & fräsht-tåget. Det är en perfekt färg för den ombytliga. Lägga till rosa? Fungerar utmärkt. Lägga till orange eller grönt? Fungerar lika bra det! Färg in och färg ut, men det vita stannar kvar.

I dag är det mycket färg i form av naturmaterial jag adderar, mycket trä, lite fjädrar eller varför inte en gren. Färger som går i en skala från brunt till grått.


Grått. Oj vad det finns många vackra nyanser utav grått. Grått som vår soffa. Grått som Pia Walléns pläd Crux eller grått som fårskinnen från Gotland. Vackra nyanser tillsammans med ljust trä, bambu eller vitt. 


Det slinker även in en del detaljer med grafiska mönster i svart. Jo, svart är en färg det också. Även om det kanske inte räknas(?). Tror att mer än halva min garderob består av svart. Till det adderar jag nagellack i färg. Samma filosofi där som med färgerna här hemma.


En annan färg som adderas för tillfället är metall. Frågan är om det räknas som en kulör? Metallfärg? Jo, varför inte, det går ju att köpa. Koppar eller mässing tillsammans med trä, adderar alla varma toner mot det vita, grå eller svarta i vårt hem, och så klart en gästspelande färg!

Är du inne på något mer färgstarkt än det jag presenterat här, garanterar jag en glad färgupplevelse hos Fabriken idag. Välkomna dit!

16 kommentarer:

 1. Lugna färger som ger ro, härligt. Och så bra med gästspel!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 2. Men du! Vilket härligt inlägg. +poäng för metalic - den var lite oväntad, men mkt bra! Gillar ljusslingan väldigt mycket, och typsnittet. Har jag sagt att jag är en typsnitt-nörd? Jope, check på den.

  Bra att det ordnade sig. Efter allt strul med Inlinkz höll jag på att tappa andan av din första kommentar. Phu! Nu kan jag i lugn och ro titta vidare på Tompa och Ghost protocol.

  SvaraRadera
 3. Mmm....härligt! Vackra naturfärger. Älskar!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Vackert så det förslår.

  SvaraRadera
 5. Vilket ursnyggt inlägg. Gillar också de här färgerna även om det smyger sig in annan färg hos mig också. :) Metallic är snyggt!

  Trevlig helg...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Underbart! Älskar alltihop! Grå-vit-brun-svart-natur-nörd som jag är, och till det tar jag in små färgklickar lite här och där och då och då :)
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 7. Jag vill sjunga en andra stämma i denna lovsång... riktigt snyggt inlägg. Precis så där som jag gillar! Svart är definitivt en färg. En av de bättre om du frågar mig. Och vitt. Oklanderlig. TAck för ditt finfina bidrag!

  kram | tina

  SvaraRadera
 8. Åhåhåhååååh så mycket vackert!
  Och så samma lika. Det vita, vita, vita lugna ;)
  Som går att matcha med rosa ;)

  Gillar ert hem väldigt mkt. Av det jag sett.
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Åå, vad snyggt! Jag vill hem och fixa och ändra lite. Ta in naturen mer.

  SvaraRadera
 10. Härligt ljuvligt och behagligt. Så länge det inte är kritvitt mår jag rätt bra. Eller neonfärger, urk.
  VI har nog lika basfärger här hemma. Trä, brunt, beige och sand. Det är bara det att det gröna hos mig aldrig åker ut ;-)

  SvaraRadera
 11. Gillar också de lugna basfärgerna och du sammanfattade det så bra så det inte lät "tråkigt" :)

  SvaraRadera
 12. Jag har precis samma filosofi som dig. Både vad gäller inredning och kläder. :) Basfärger när de är som bäst. Grått i alla nyanser och så lite svart och vitt. Och trä på det. Lovely!

  Älskar alla bilder. Härligt! Din blogg blev en favorit direkt!!
  Soffbordet är hur fint som helst. Får jag fråga var du köpt det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! :)

   Soffbordet kommer från Muuto, vi har köpt vårt på Länna Möbler, du hittar det här; http://www.lannamobler.se/sv/soffbord/muuto-soffbord-around-large

   Radera
 13. Fantastiska bilder och underbar färger! Vi har också en neutral bas men piggar upp med massor av färg!

  SvaraRadera
 14. Så fantastiskt fina bilder du bjuder på och vilken fin blogg!

  Hit kommer jag tillbaka:)

  / Emma

  SvaraRadera
 15. Jag lägger till mig som följare här och lägger till min blogg i din blogglista, hoppas att det är okej!?

  / Emma

  SvaraRadera