14 april, 2012

TITTA DET SNÖAR.

Orden jag tänkte i morse när jag vaknade passar sig inte riktigt här inne. Det var snö. Massor av snö. Minifolket hade en annan syn. A bad mig ta fram vinterkläderna och när hon och kompis E var på väg ut i trädgården hörde jag dem i hallen; "Vi får ju passa på, i sommar kan vi inte leka i snö". Vi har lite olika syn på det vita där ute...

Om inte maken varit i Halmstad på golfresa, hade jag nog lekt vår på Trädgårdsmässan - Nordiska trädgårdar i dag. I stället pysslar jag med det lilla som gror på golvet i köket. Vet ju att april kan vara så här. Imorgon är det nog strålande sol och snön är borta igen!


Ute - snöar det på tvären. 
Inne - Pelargoner, sticklingar och nysådda frön. 


Pelargoner är så tacksamma att ta sticklingar på. Gjorde det för första gången förra våren och det gick riktigt bra. I äggkartongen gror frön, i denna brytbönor. Äggkartonger är perfekta att odla frön i.


Jag klippte ner Mårbackapelargonerna rejält i år och blev lite orolig att jag tog död på dem. Men nu har de börjat växa och förgrena sig lite försiktigt där i krukorna. Phju!


Mera pelargonsticklingar i hemmagjorda tidningskrukor. 


Jag skulle vilja ha en den fina krukgöraren som Maria har men i brist på den så fungerade det toppen att linda tidningspapper rund en liten glasburk och vika in kanterna under. Jag knöt även med hampasnöre runt varje. 

Det blev ett litet trädgårdssvep från köket denna snöiga lördag. Nu, dags att fixa lunch till minifolket!

12 kommentarer:

 1. Vi har ett avlångt land. Här hos oss skiner solen och inte minsta snöflinga, även om det är svala vindar. Fina bilder i dag. Jag såg att Svenskt Tenn fått in Runåbergsfröerna i vår igen. Även om de kostar extra där, så kommer jag nog inte att kunna motstå några påsar om jag känner mig själv rätt. Och det gör jag efter alla år ;) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Oj vad imponerad jag blir nu. Så fint!

  Ja du chocken i går kväll att det snöade ute och jag trodde det var tillfälligt och såg i morse att det minsann inte var så JÄ__LA tillfälligt får ju en att se rött. Grrrrrr!

  Jag vaknade för sent för att åka på mässan. Men jag drar med mig barnen i morgon och åker dit. Gräsänka som man är ;-)

  SvaraRadera
 3. Oj vad inspirerande....var en runda på vår inglasade altan idag. De övervintrade växterna fick en slurk vatten och jag håller tummarna för att de börjar växa. Fina tidningskrukor, de ska jag minsann prova på att göra!
  Ha en fin lördag!
  tina

  SvaraRadera
 4. Snö ja, ogillar mycket!!Fick ställa in mon bloggträff i Sigtuna.Älskar mårbacka pelargoner ska bli spännande att se när dom ahar växt upp :)kramar Diana

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder! Och snö här i Uppsalatrakten också... Kram

  SvaraRadera
 6. Ingen snö här i Halmstad i alla fall utan riktigt bra golfväder, hoppas din man är nöjd!

  SvaraRadera
 7. Gillar dina bilder massor. Här har vi minsann ingen snö, tvärtom. Stackars er, men håll ut, snart kommer våren även till er! Kram!

  SvaraRadera
 8. Sååå fina tidningskrukor, tack för härlig inspiration. Här i huvudstaden har vi haft snöstorm hela dagen men nu under kvällen kikade den efterlängtade solen äntligen fram. Håller tummarna för att den stannar :)

  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 9. Du är grym!
  Vilka underbara bilder ... Och växterna. Alltid lika fint!
  Ska göra papperskrukor i veckan. Låta barnen odla.

  Och ja. Att blogga ska vara kul. Så sant ...
  Stor kram!

  SvaraRadera
 10. Oh la la vilken härlig dörr! Och sticklingar framför...härligt! Underbara bilder. Jag som är tokig i pelargoner.

  Nu får det vara sista snön på ett tag!

  SvaraRadera
 11. Ps. gillar tidningskrukorna speciellt mycket ;) Mood: absolut, det var trevligt att gå dit och fick en skön känsla. Jag såg några matställen jag vill testa. Ett hann vi med och det fick också godkänt. Vill äta en räkmacka på Kunglig Dansk ;)

  SvaraRadera
 12. Ja Halmstad bjöd på lite mer vår =) Underbart fin ljusslinga och underbart med vår plantering!

  SvaraRadera