15 april, 2012

CHOCOLATE CHUNK COOKIES.

Det dåliga vädret igår gjorde att vi stannade inomhus. Snöyra = bakväder. Vi gjorde Chocolate chunk cookies, recept hämtat från Leila Lindholm. De här kakorna var mina favoriter när jag bodde i USA för en herrans massa år sedan. Som jag åt kakor då och oj vad vågen gick upp det året(!).

Tror dock att min favorit var den med vit choklad, men de med mörk är minst lika goda. Mums för mixen med choklad och pecannöt. Sugen? Receptet finns nedan.




Nygräddat, nästan uppätet med ett glas kall mjölk.


12 STORA KAKOR

CHOCOLATE CHUNK COOKIES

250 g mjukt smör
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
100 g pekannötter

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.

3. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovt hackad choklad och hela pekannötter.

4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.

5. Forma 12 bollar av degen, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem.

6. Grädda kakorna gyllene 12-15 minuter.

Recept; Leila.se

13 kommentarer:

  1. Så gott! Mums!
    Tack för inspiration och recept!
    Ha en fin söndag!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Vågar INTE baka de där kakorna för jag älskar dem så mycket att jag kommer att ära dem till frukost, lunch och middag! Livsfarligt :)

    Och vågen ja. Det året jag bodde i USA gick jag upp mer än under mina graviditeter. Jeeeze! Mamma kände knappt igen mig på Köpenhamns flygplats. Haha! Härliga år :)

    Kram.

    SvaraRadera
  3. Vilken tur för minifolket hemma hos dig att det bor en bakmamma i dig. I mig bor det ingen bakmamma, tyvärr. Men äta godsaker, det gör jag förstås väldigt gärna :-)

    Ha en fin dag i solen

    SvaraRadera
  4. Nu tittar jag bara snabbt in för det här inlägget vill jag helst glömma ;-)

    SvaraRadera
  5. Å herre gud vad det ser gott ut. Receptet ska absolut plitas ner i samlingen. Jag har svirat ihop våra kladdchokladmuffins för eftermiddagens lekplatsbesök. Ska bara koka en kanna kaffe också. Och försöka sno med några av dina godingar, går det månne?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försöka går alltid, men nu är de uppätna ;)

      Radera
  6. MUMS så gott det låter! Jag försöker dra ner på socker här och få ordning på träningen men det är svårt för ett fikamonster som jag. Vilka helt underbara bilder du tog av dina sticklingar och plantor igår. Jättefina! Och det ser ju ut att fungera alldeles utmärkt utan krukmakaren! Den är väl praktisk om man ska göra väldigt många men jag tror man klarar sig utan också. Tack för länken! :)

    Synd att du missade trädgårdsmässan men den kommer ju igen! Ha en riktigt fin söndag!
    Kram/M

    SvaraRadera
  7. Kakor sitter alltid bra - och det är ju något särskilt syndigt och härligt med de amerikanska... Varje gång jag åker dit äter jag för många, men jag tänker INTE låta bli! :-D

    SvaraRadera
  8. Chocolate Chunk Cookies makes me happy!

    Comfortfood ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Dom där brukar det vara strykande åtgång på här hemma....;) kram Diana

    SvaraRadera
  10. Åh de där minns jag vi bakade dem i ungdomslägenheten jag delade med 4 amerikanska studenter när jag bodde där. Så fina bilder du tog på kakorna också! ha en härlig söndag! kram

    SvaraRadera
  11. Ja säg den som inte går upp i USA... Men Gud så gott!

    Sv: bättre att satsa på enkla saker som går snabbt att byta ut om du ska addera färg och är osäker... (ska jag säga som målar om överallt nu!) men jag tror ändå att det är en förnuftig tanke! Färg i sovrummet är härligt speciellt nu när man måste hjälpa våren att haja läget!!

    SvaraRadera
  12. De där är en av våra favoriter här hemma med:) MUMS...

    SvaraRadera