08 december, 2011

DANSKA RUM.

I måndags flög ju jag iväg på jobb. På hemresan på kvällen mellanlandade jag i Köpenhamn. Kastrup är en perfekt flygplats att spendera några timmar på i ett shoppingperspektiv ;). 

Jag passade bland annat på att inhandla några danska magasin och favoriten är RUM. Full med inspiration! Är det för att danskarna är duktiga på design och inredning eller bara för att jag börjar bli lite mätt på det svenska utbudet? Här kan ni bläddra igenom några sidor från det senste numret.


Te samt nya magasin från Danmark - vardagslyx!


Det blev även ett danskt lakritsinköp! 

Jag gillar både innehållet samt förpackningsdesignen från Johan Bulows lakrits. Nu blev det lakritspulver denna gång. Planen är att jag till helgen ska försöka mig på att göra chokladdoppad lakritskolaBlev tipsad av Weronica om länken till receptet, precis dessa hade jag tänkt mig. Hon ger även tips på att man ska koka kola i gjutjärnsgryta. - Det kommer att följas!


PS. Har man inte tid och ork att göra egen kola så finns de mest fantastiska choklad-lakritskolorna att inhandlas på Chokladfabriken

6 kommentarer:

  1. Håller med dig tycker också att RUM är en supertidning,
    tror att det är för danskarna ligger lite framför
    oss hela tiden när det gäller just design och inredning.

    Koka kola i gjutjärn, tänkte på knäcken som jag
    ska koka imorgon borde väl gälla även för den, måste
    provas!

    Njut kvällen/åsa

    SvaraRadera
  2. Alltså RUM tidningarna kan man lite på;) Så smarrigt det lät med lakriskola- jag älskar ju den på chokladfabriken;) Kan du inte skicka mig ett smakprov;) hihi Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Ja du, det där lät ju inte helt fel. Förstår att det inte är allt för svårt att spendera några timmar där. :) Det där lakritspulvret ser ju riktigt bra ut, måste försöka hitta något liknande till lakritsfudgen. De där receptet på lakritskola med havssalt fick jag precis tips om av en vän som var på besök. Låter galet gott!!

    Jag ser fram emot nästa helg då tentor och annat är gjorda. Som det ska baka då!!!!

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Tack för julklappstips till jobbet, den är tagen.

    Här kommer ett annat tips. tips på en bra gottesida. Scrollar du ner hittar du en enklare version av lakritskola.

    http://madebymaryblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. RUM - ack ja. Och lakritskola skulle jag koka i går, men maken hade köpt hem fel sort Turkisk peppar. Jag hoppas på bättre tur i dag :)

    SvaraRadera