13 november, 2011

FÖRSTA GLÖGGEN.

I går på eftermiddagen dukade vi upp med fika och årets första varma glögg. Det är något speciellt med den där första, mmmm vad den smakar gott! Årets Blossa med kaffesmak har jag varit lite skeptisk till men det fungerade faktiskt bra, kaffetonerna kommer först i slutet och fungerar bra till fika med just kaffe (inget för er som inte tycker om kaffe med andra ord).


Varm glögg, kaffe och macarons värmde gott i den kyliga eftermiddagen. Ljuslyktorna i bakgrunden kommer från House Doctor och finns i flera bruna nyanser. Det lilla fatet är ett inköp från Thailand, gjord utav koksnöt.


Maken knorrade lite när vi provade och tyckte att glögg ska smaka glögg, varför blanda in en massa nya smaker? Jag kan hålla med honom till viss del, men samtidigt tycker jag att det är lite spännande att prova den nya smaken varje år. Det börjar bli lite av en tradition. Jag älskar traditioner!

Blev den en flipp eller flopp? Årets Blossa 11 med smak av kaffe får tre poäng av fem möjliga från juryn i Enskede. Inte den bästa men godkänd.


Och idag firar vi ju alla pappor! Här hemma har vi firat vår på morgonen och idag ska vi åka ner till Nynäshamn och fira min. - Grattis fina pappa, det är din dag idag!

8 kommentarer:

 1. Jag är benägen att hålla med din man. Tycker alltid Blossa vinglögg slår alla nymodigheter. Det bär mig emot att säga, men på glöggfronten är jag lite av en bakåtsträvare..
  Bra att du påminner om att det är fars dag och inte mannen till mitt barns dag. jag höll just på att glömma mig egen far!
  Fina lyktor. House doctor, de kan de...

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Välkommen ner till ett kyligt och grått södertörn!

  SvaraRadera
 4. Så fina lyktor! /Cia

  SvaraRadera
 5. Jag gillar ju varken glögg eller kaffe så jag antar att detta verkligen inte är något för mig. De där bruna lyktorna däremot, jättefina! Och de vita kopparna med träskederna gillar jag. Väldigt väldigt fina bilder!

  Ha en fin kväll!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. För mig blve årgångsglöggen en flopp. Jag är på tok förtjust i Blossas strakvinsglögg. Den föll mig inte i smaken alls, tyvärr.

  Ha en fin måndag

  SvaraRadera
 7. Jag hae inte provat årets smak, men absolut är Blossa vinglögg en favorit år efter år.

  Anita

  SvaraRadera
 8. jag längtar efter att inleda glöggsäsongen jag med, det får bli snart! ha en fin Måndag!

  SvaraRadera