27 november, 2011

FÖRSTA ADVENT.

Försöker få till adventsstämning här hemma men det är svårt. En saffranskaka står i ugnen och doften den sprider hjälper till lite grann. Här kommer några bilder från julmarknaden vi var på igår. Utanför Stockholms stadsmuseum huserade Bild och formklasserna och de sålde allt möjligt egen-pysslat. Så kul att se deras kreativitet!

Såg att Stadsmuseet med start i dag anordnar visningar med julspecial i Stuckatörensvåning. Skulle vara spännande att se julstämning i en 1880-talsmiljö. Men som vanligt är det så mycket som kickar igång i December så den får nog strykas från listan.


Med kameralinsens fokus och närbilder blir det lättare att få julstämnig. Brinnande ved, granriskransar samt små nyinköpta tovade fåglar. Visst är eleverna duktiga på att pyssla fint!

Undrar hur det går för alla julmarknader idag då det blåser och regnar för fullt. Här i Stockholmsområdet har vi det inte alls lika stormigt som er i södra och västra Sverige. Vi tittar in på webbkameran i Fjällbacka då och då och ser att vattennivån är mycket hög där nere just nu. Bryggorna syns knappt längre, hoppas att de inte blåser bort.

Önskar alla en fortsatt trevlig första advent!

5 kommentarer:

 1. Vad mysigt det ser ut! Vi skippade julmarknad idag. Hoppas på juligare helger framöver!

  Kom på att jag sett Clipper-te på Life hälsokost också!

  SvaraRadera
 2. Här i Skåne har flera julskyltningar blivit inställda, åtminstone i Malmö där jag bor och i Trelleborg. Trist, men förståeligt, för hu vad det blåser och regnar!

  SvaraRadera
 3. Trevlig första advent till dig:)

  ps såg du att jag skrev att stjärnan var från Granit;)

  KRAM

  SvaraRadera
 4. takk for din søte kommentar,
  du gjorde meg glad!

  likar veldig godt din blogg, og ser fram til å følge deg vidare :)

  håpar sundagen har vore god

  -klem

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt det ser ut, jättehärliga kransar och detaljer (tack gode gud för närbilder!). Ack ja, det blåser något ruskigt. Jag var ute och handlade lite och när jag kom ur affären såg jag att en del av väggen blåst i backen och skapat trafikkaos.

  Ha en fin start på veckan!
  Kram Karin

  SvaraRadera