11 juni, 2011

MORMORS RULLRÅN.

Det har varit lite som en tradition att min mormor bakar sina underbara rullrån till våra kalas. Hon gör dem i ett rullrånsjärn och jag tycker att de blir så vackra. Idag kom hon med dem i den fina burken nedan och jag tycker att det är helt fantastiskt att hon fortfarande orkar, 91 år gammal. Nu har vi kalasat färdigt för idag och ska strax bege oss iväg för att ta ett svalkande kvällsbad.


Framdukade rullrån på fikabordet i skuggan i trädgården.


Så här fick vi dem idag - i finaste sommarburken med blommor!

RULLRÅN

17 stycken

1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl kallt vatten
100 g smör (smält avsvalnat)
0,5 tsk vaniljsocker

1. Blanda alla torra ingredienserna.

2. Tillsätt kallt vatten och rör om till en smet.

3. Tillsätt avsvalnat smält smör, rör om till en slät smet.

4. Grädda i ett rånjärn (på platta eller elektriskt). 1 msk smet till varje rån.

5. Grädda tills de börjar få lite färg, cirka 1 minut.

7. Rulla ihop rånet direkt när det är färdig gräddat.


4 kommentarer:

  1. Jag stod precis under eftermiddagen och diskuterade med min mamma om JUST rullrån, som hon ska baka till min kusins fest. Mmm det är så gott!
    En trevlig lördagkväll får jag önska dig!

    SvaraRadera
  2. Mysig tradition, tycker jag!!
    Och verkligen fina bilder du fått till idag. :-)

    SvaraRadera
  3. Jag älskar rullrån - har inte provat göra själv dock! :-)

    SvaraRadera
  4. Vilken underbar krutmormor!!!

    SvaraRadera