Framdukade rullrån på fikabordet i skuggan i trädgården.
Så här fick vi dem idag - i finaste sommarburken med blommor!
RULLRÅN
17 stycken
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl kallt vatten
100 g smör (smält avsvalnat)
0,5 tsk vaniljsocker
1. Blanda alla torra ingredienserna.
2. Tillsätt kallt vatten och rör om till en smet.
3. Tillsätt avsvalnat smält smör, rör om till en slät smet.
4. Grädda i ett rånjärn (på platta eller elektriskt). 1 msk smet till varje rån.
5. Grädda tills de börjar få lite färg, cirka 1 minut.
7. Rulla ihop rånet direkt när det är färdig gräddat.
Jag stod precis under eftermiddagen och diskuterade med min mamma om JUST rullrån, som hon ska baka till min kusins fest. Mmm det är så gott!
SvaraRaderaEn trevlig lördagkväll får jag önska dig!
Mysig tradition, tycker jag!!
SvaraRaderaOch verkligen fina bilder du fått till idag. :-)
Jag älskar rullrån - har inte provat göra själv dock! :-)
SvaraRaderaVilken underbar krutmormor!!!
SvaraRaderaVar uppe i Jämtland närmare bestämt Järpen fick tag i ett rullrån järn på en butik för gamla grejor.Så nu skall det bli baka utav gick i lära hos en 87 årig tant som kan detta.
SvaraRadera