SALLAD PÅ SPARRIS, RÖKT LAX & RÄKOR.
4 portioner
250g färsk sparris
1 msk olivolja
500g räkor med skal
100g kallrökt lax i skivor
Några sallads blad
Pepperotsdressing
1 dl crème fraiche
2 msk mjölk
1-2 msk färskriven pepperot
1 msk pressad citron
1 tsk flytande honung
salt och nymalen peppar
Krutonger
1 ciabattabröd
olivolja
flingsalt
1. Förväll stjälkarna mycket hastigt i lättsaltat vatten cirka 3 min. Spola av i iskallt vatten och låt dem torka på handduk. Skär dem sedan i mindre 3 cm stora bitar.
2. Skala räkorna och skär laxen i mindre bitar. Blanda dressingen. Vänd försiktigt ned sparris, räkor och lax i dressingen.
3. Arrangera sparris och räkblandning på fat över lite salladsblad. Salta och peppra. Skär långa tunna skivor av ciabattan och stek hastigt i olivolja. Strö flingsalt över bröden. Servera!
Innan middagen startade vi med lite bubbel och till det dessa enkla spett med salt ost och skinka som möter söt melon. Smaker som binder sig som de skulle sagt i Halv åtta hos mig.
SÖTSALTA SPETT
Cirka 16 spett
150 gram grekisk fetaost
1/2 melon
70g parmaskinka
1dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
3 msk hackad basilika och mynta
flingsalt och nymalen svartpeppar
16 små cocktailpinnar
1. Skär osten och melonen i kuber. Skär skinkskivorna i långa breda strimlor.
2. Vispa ihop olivolja, salt och skal av citronen samt hackade örter och häll över. marinera i kylen i en timme.
3. Trä upp skinka, ost och melon på pinnarna. Ta fram spetten i god tid innan så att de inte är iskalla. Servera gärna med ett glas mousserande!
Båda recepten fanns med i Lantliv MAT& VIN, nummer 1- 2010
OMG va gott det ser ut. Den tidningen kanske man ska ta sig en titt i ;)
SvaraRaderaMums! De där recepten måste jag testa inom en snar framtid :-)
SvaraRaderaKram
Jag går på diet just nu. Men dessa recept ser helt ljuvliga ut. Det skall jag testa framöver.
SvaraRaderakram CC
Amen, guuuud så gott! Mmmm ...
SvaraRaderaAh! Vill ha omedelbart. Barnen skulle garanterat säga blä dock, men det finns ju makaroner - typ :)
SvaraRadera