22 april, 2011

SPARRIS & OSTFLARN.

På påskbuffén idag serverade vi bland annat Sparris & Ostflarn. Ett recept från senaste numret av Lantlivs MAT & VIN. Det var en rätt som blev mångas favorit. Tänkte dela med mig av receptet, här kommer det!


SPARRIS & OSTFLARN

6-8 personer
1 rulle kyld smördag
1 ägg
Fyllning
10-12 salladslökar
1 1/2 knippe grön sparris
150 g chèvre ost
1 dl vispgrädde
2 ägg

1. Ansa, halvera löken till fyllningen och koka den i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

2. Ansa sparrisen och skär bort nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter, spola genast i kallt vatten och ställ åt sidan.

3. Skär bort kanterna från osten och mosa med en gaffel. Rör ner äggen.

4. Rulla ut smördegen i en långpanna. Vik upp kanterna runt om och tryck till lite lätt, pensla med ett uppvispat ägg.

5. Fördela smeten på degen och lägg på lök och sparris.

6. Låt grädda i ugnen i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter (vår ugn krävde längre tid, ca 30 minuter).

Foto och recept;  Lantliv MAT & VIN

4 kommentarer:

  1. Åh vad gott! Älskar allt med sparris i. Anthon Berg - oh yes! Men du, gillar du även marmelad-kulor då är du till och med mer tant än vad jag är!! ;)
    Kram och glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig blogg jag hittade! Härlig mix av de goa i livet.
    Önskar dig en härlig påskhelg!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Tack för tips. Här gillar alla sparris och ost :)

    SvaraRadera
  4. Så mycket gott det fanns i det senaste numret av den tidningen . Snart dyker ett nytt upp i min brevlåda . Mer gott att laga!

    Carina

    SvaraRadera