SPARRIS & OSTFLARN
6-8 personer
1 rulle kyld smördag
1 ägg
Fyllning
10-12 salladslökar
1 1/2 knippe grön sparris
150 g chèvre ost
1 dl vispgrädde
2 ägg
1. Ansa, halvera löken till fyllningen och koka den i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
2. Ansa sparrisen och skär bort nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter, spola genast i kallt vatten och ställ åt sidan.
3. Skär bort kanterna från osten och mosa med en gaffel. Rör ner äggen.
4. Rulla ut smördegen i en långpanna. Vik upp kanterna runt om och tryck till lite lätt, pensla med ett uppvispat ägg.
5. Fördela smeten på degen och lägg på lök och sparris.
6. Låt grädda i ugnen i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter (vår ugn krävde längre tid, ca 30 minuter).
Foto och recept; Lantliv MAT & VIN
Åh vad gott! Älskar allt med sparris i. Anthon Berg - oh yes! Men du, gillar du även marmelad-kulor då är du till och med mer tant än vad jag är!! ;)
SvaraRaderaKram och glad påsk!
Vilken härlig blogg jag hittade! Härlig mix av de goa i livet.
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig påskhelg!
Kram Johanna
Tack för tips. Här gillar alla sparris och ost :)
SvaraRaderaSå mycket gott det fanns i det senaste numret av den tidningen . Snart dyker ett nytt upp i min brevlåda . Mer gott att laga!
SvaraRaderaCarina