03 april, 2013

STORASYSTERS NYA RUM.

Rumrokaden pågår fortfarande här hemma. Vi bor numera på undervåningen och storasyster fick under påsken flytta in i vårt gamla sovrum. Kvar är lillebror som ska få bo kvar i sitt gamla rum, men även få ytan av storsysters f.d. rum genom att vi tar bort väggen mellan dem.


Det har varit en intressant inredningsresa den här gången, två viljor där den "yngsta" fått bana vägen med mammans rådgivning på sidan. - Prickig vägg, kan det bli bra? Jo. Det blev det.

Färger på detaljerna i det vita rummet går i mix med överslag mot turkost. Bland annat ska stolen Jules bli ommålad i denna färg. Allt för att inte få med för mycket av det rosa från det gamla flickrummet.


A har för egna pengar köpt en provdocka från Åhléns. Hennes tanke är att i framtiden sy egna kläder och då använda den. Idag står den "stylad" med hennes kläder och tillbehör!


En vägg blev prickig och de övriga vita. Även det gamla trägolvet har blivit vitmålat. En färgglad matta har köpts in för att bryta av mot det ljusa. Vi var mycket sugna på den stora mattan från HAY, men prislappen satte stopp och istället blev det en fin flätad trasmatta från Åhléns.


Sängen är fylld med nya kuddar som även de går i prickig skala. Dessa kommer från H&M Home samt en rosa Moop från Monki. Mängder av gosedjur har sorterats bort, det var en hel armé av dem som absolut inte fick skänkas bort. De är numera i "karantän"...Vi använder rullbordet Råskog för att förvara pyssel i. Här samsas nu allt från pärlor, trådrullar, knappar och tyg. Den är perfekt i och med att den går att rulla runt i rummet.


Det har varit spännande att inreda tillsammans den här gången, men även pirrigt (för en som mig) och få stå lite på sidan av. 

Jag tror att vi båda är mycket nöjda med resultatet och det ska bli spännande och se vad som händer med rummet när hon går in i tonåren. Ingen mamma på sidan då inte!

18 kommentarer:

 1. Fint med den prickiga tapeten!

  SvaraRadera
 2. Sy egna kläder. Du kanske får stå vid sidan när hon vinner Project Runway. Heja A. Snyggt jobbat. Jag tokgillar tapeten. Tumme upp!

  SvaraRadera
 3. *fniss*

  Vi har också en mjukiskarantän. Synd bara att Lilleman har ett så grymt minne, ibland pratar han om grejer där i som jag har glömt för länge sen...

  Håller för övrigt med Anna - Snyggt jobbat och tokgillar den prickiga tapeten. Å den där provdockan - den vill ju jag också ha!

  SvaraRadera
 4. Storasyster har lyckats !!! jättefint .

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 5. Det ser väldigt fint ut! Kul med prickar!

  SvaraRadera
 6. Wow, vad fint! Den prickiga tapeten var ju jättefin. Måste erkänna att jag längtar efter mjukis-karantänen...

  SvaraRadera
 7. Ååå vilket rum att växa i! Jag älskar den prickiga tapeten. Tokälskar den. Och det vita golvet och Råskog. Ett rum att bli glad av! Härligt.

  SvaraRadera
 8. Superfint! Det är lite trixigt det där när man inte får bestämma fast man hittar så mycket fint man skulle vilja välja... :)

  SvaraRadera
 9. hallo,
  mal wieder tolle Bilder von Dir ♥♥♥
  LG petra

  SvaraRadera
 10. Riktigt fint!!
  Även tapeten, fast den gör mig snurrig att titta på så jag hade inte valt den.
  Vi får se vad det blir i barnens nya rum. Jag har svårt att släppa helt så vi har sagt att vi tar något som alla gillar ;-)

  SvaraRadera
 11. Så fint!!! Hälsa till dottern! Älskar den prickiga väggen och ler lite åt gosedjuren i karantän. Har en liknande fas här hos oss. Rosa ska bort. Turkost och blått är de nya favoritfärgerna. Svart också. Bort med "liten tjej" , in mer "stor tjej" i inredningen.

  SvaraRadera
 12. Jeg elsker elsker ELSKER det prikkede tapet!! Der vil jeg også gerne bo! :D

  SvaraRadera
 13. Hur fint som helst, verkligen!

  SvaraRadera
 14. Hälsa dottern att det blev jättefint! Vi håller nu på att inreda sönernas rum i fritidshuset. Klassiskt blått och vitt blir det med lite inslag av en och annan rolig detalj. Snart är det dags att få börja med piffet, ser fram emot det. Killarna har överlåtit inredningen åt mamma:) kram Victoria

  Kul att hitta hit till din fina blogg.

  SvaraRadera
 15. Det blev verkligen jättefint. Älskar prickigt och svart och vitt. Min dotter som är sju hälsar att hon också tycker att det är fint. Kram kram

  SvaraRadera
 16. Superfint! Stor kram och trevlig helg önskar Fru Vintage!

  SvaraRadera
 17. Hvor har I købt tapetet? Vi skal flytte til oktober, og jeg kunne vældig godt tænke mig, at lave noget lignende til min datter. :)

  SvaraRadera