18 april, 2013

PÅ VÄGGARNA.

När vi flyttade in i vårt hus för tretton år sedan tapetserade vi mycket i pastell. Det gick från ljust latte-brunt till lindblomsgrönt. Så fint. Tyckte jag då. Ja, lika fint som jag tyckte att de laserade väggarna i ockra och mörkgrönt var, några år tidigare i vår lägenhet.


Smaken förändras. Efter pastell och ett antal fondväggar har vi nu landat i det vita och på väggarna hänger mycket grafiskt, i svartvitt. 

Jag tror (och vet) att vi inte är ensamma om att ha Guide to Manhattan på väggen. Vi har den stora modellen, som efter lång tid i sitt rör nu fått måttanpassad ram och kommit på plats.


I köket på väggen hänger en av mina favoriter här hemma. Har visat upp den flera gånger tror jag. Karlsons Flip Clock gör mig barnsligt glad varje morgon när jag möter den. - Tänk att den bytt dag och datum igen, lycka!


En annan favorit är vår beställda stadskoordinattavla. Vi tog ut koordinater för två av våra favoritplatser i Sverige, Enskede och Fjällbacka, och la sedan till ord vi kom att tänka på kring varje ort. Personligt för oss som familj!


Mer inspiration kring inredning för väggarna hittar ni på Pinterest i min For the wall folder. Den innehåller bland annat mycket grafiskt och en och annan Muuto hängare som just nu står högt på önskelistan.

Dessa ord och bilder blir med bidrag till Fabrikens torsdagstema som idag fokuserar på mina väggar. Nyfiken på det? Ett besök dit är ett tips!

20 kommentarer:

 1. Så fint på dina väggar! Och vilken häftig klocka!
  Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Å vad jag älskar klockan!

  SvaraRadera
 3. Ja den där manhattan tavlan är ju helt unik. Ingår i konceptet inrednings-bingo. Fast ändå. Visst funkar människan lite så. Det vi ser ofta gillar vi. Jag är lika glad för min varje dag - struntar helt i att den hänger på massa väggar runt om i landet. Dessutom älskar jag att jag nästan besökt alla ställen. I alla fall på 2010 års guide. Undrar just vad 2013 år guide tipsar om. jag kanske kommer på besök och smygtittar på din innan min tripp.

  Inser också att mitt inlägg kommer att gå i samma anda som ditt. Förutom klockan.. jag letar fortfarande efter klockan med stort K. Konstigt att jag inte lyckats hitta den. Kanske sörjer jag fortfarande en favrit som åkte i golvet i samband med en flytt. Dags att gå vidare nu.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så snyggt! Jag gillar verkligen klockan och förstår din glädje varje morgon när den bytt datum! ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken jätterolig idé med koordinaterna på tavlan. Så personligt och såååå snyggt.

  Visst är det härligt med förändring och så spännande att tänka om några år, hur kunde vi ha så vitt 2013, det är ju helt ute nu! Svårt att föreställa sig. Minns den där eran på 90-talet med terrakotta-slammade väggar och det var så rätt. Nån som har de väggarna kvar???

  Fina bilder, som alltid!
  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fint. Älskar klockan och att du håller dig till grafiskt svart-vita toner. Kolla gärna in vår tävling som vi har på Doyoufancythis.com! Man kan vinna en fin skål från Sagaform (som i och för sig är allt annat än svartvit)! /Hanna

  SvaraRadera
 7. Verkligen fint. Gillar stadskoordinattavlan, har aldrig sett det förut... men verkligen personligt och ursnyggt! Kram Nina

  SvaraRadera
 8. I like what you have on your walls. :) xx

  SvaraRadera
 9. En sådan stadskoordinattavla ska jag göra sedan när vi har flyttat. Har sett den förut men tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 10. Stadskoordinattavlan... vill ha! Asså, väldigt stort vill ha på den. Måste kanske beställa en egen pronto.

  Och tantfika för massa härliga bloggare låter inte alls dumt. Men vi kommer garanterat inte bjuda på macarons. Det är vi ju uppenbarligen värdelösa på att baka. ;)

  SvaraRadera
 11. Men vilken fin idé med stadskoordinattavla. Tror jag måste knycka den =) Tack för inspirationen.
  Ha en bra kväll =)

  SvaraRadera
 12. Våra väggar har aldrig målats om. Kommer alltid vara vita och grå. Never ever någon färg. Det har vi en del av i rekvisitan liksom ;) Och så slipper man måla om.

  Ert hem Annica är ju så GRYMT ! Jag gillar precis allt. ALLT!
  Klockan, Manhattan-tavlan (som jag måste ta mig dit och rama in, din blev ju grymme snygg), koordinationstavlan var ju också hur fin som helst och ja. TUTTI! Mycket snyggt!

  Njut av kvällen,
  u

  SvaraRadera
 13. Älskar den tavlan! Ä L S K A R! Hi hi! Hade gärna införskaffat mig en och opererat upp på väggen! Snyggt! Ha nu en superkväll! Kram Emma

  SvaraRadera
 14. Jättefint! Vi vill också ha en sån klocka!
  Kram
  M

  SvaraRadera
 15. Helt i min smak - tänk så mycket konstiga färger och väggar man stött på genom åren. Finfin klocka! Kram

  SvaraRadera
 16. NY-tavlan alltså, blir alldeles svag i knäna varje gång jag ser den. Riktigt härligt inlägg!

  SvaraRadera
 17. Snyggt! Grafiskt och svartvitt är vackert.

  Har Guiden (stora)...och blir glad varje gång jag ser den!

  KRAM

  SvaraRadera
 18. Jag har fortfarande "Paris" i ett rör! Skäms när jag tänker på det, men inte hittat den "perfekta" ramen än... ursäkter ursäkter... :)

  SvaraRadera