02 februari, 2013

DETALJER - NYA SOVRUMMET.

Hemma hos oss pågår ett rumsskifte för tillfället. Alla byter rum med alla kan man säga. Maken och jag flyttar ner två våningar och minifolket flyttar in i större rum och tar över övervåningen. Jag hoppas att vi tänkt rätt nu.

Det viktiga var att de fick större rum med mera yta. Att vi sedan får ett helt våningsplan för oss själva, det känns också lite lyx!


Vårt gamla sovrum upplevdes som det rum vi glömt bort att underhålla. Därför var det skönt att flytta in i det nya även om det inte är helt klart ännu. Jag tänkte visa lite detaljer. 

Det jag ville få till i det här rummet var ljus och ett lugn. Tänk er ljusa skira gardiner som solstrålarna skiner genom (när det är sommar och sol vill säga), men även ett rum som andas harmoni.


Nya sängbord och lampor har köpts in från IKEA. Bordet Nordli passade perfekt i storlek i och med att det inte är så brett. Det hade även en smart lösning med plats för telefon och laddare inuti lådorna. Lamporna Tisdag blev också bra, både med storlek och höjd.


En ny idébok ligger på min sida av sängen. Jag tror (nu när jag har den här boken) att jag kommer vakna upp mitt i natten med ett *pling* då en ny smart idé har dykt upp och den bara måste skrivas ner innan jag somnar om. Har jag sagt att jag är en drömmare?


En tavellist har satts upp ovanför sängen. Jag gillar tavellister, de är lätt att byta ut och ändra om på dem. För tillfället står här två inramade illustrationer av Lovisa Burfitt. Det här är bilder som används i Renaults försäkringskampanj. Funderar på att skriva ut de andra också - fina!


Som en kontrast till allt det vita köpte vi mattan Valby (billig!) att ha bredvid sängen. Den gav de där varma röda tonerna som jag ville få in i rummet.

Vill även passa på att lyfta våra fantastiska TEMPUR-sängar (obs! ej sponsrat). Jag har ofta problem med min rygg men efter att vi köpte dessa har det försvunnit helt. Fantastiskt!


Det kommer mera flytt- och renovering framöver. Näst på tur står storasyster som nu kommer lämna sitt rosa flickrum. Hon drömmer just nu om vitt trägolv, vita väggar (varav en med svarta prickar) samt en turkos fatboy. Vi får se vad vi landar med...

9 kommentarer:

 1. Ooooh. När kan jag komma och sova över! Hahahaha!
  Vilket ljuvligt sovrum. Så ljust och fräscht.
  'Krispigt' liksom! ;) (förlåt, kunde inte låta bli - hihi).

  Älskar dina bilder.
  Ps. Dus åg att AddSimplicity hade nämnt dig som en av de bästa inredningsbloggarna på hennes nya på blogg på Sköna hem igår va? Så sant, så sant!!!!

  Stora kram finaste du!
  u.

  SvaraRadera
 2. Fina detaljer! Tisdagslampan är så fin! Vi har två i "lekrummet". Vi kör också med Tempur. Ha det bra.

  SvaraRadera
 3. Det sängbordet har jag också tittat på. Ursmart ju!!
  Mattan får tio poäng ;-)

  SvaraRadera
 4. Finheter! Varje gång jag ser ett sådant där vitt sovrum tänker jag oj så fint. Sedan är jag nog för blommig och färgig för att ha det själv :) Fin helg!

  SvaraRadera
 5. Fint!!! Fattar jag det rätt att ni flyttar ner källaren?! Låter helskönt att få ett eget våningsplan! Spännande att sedan få se A:s rum. Vår A har börjat tröttna på sina Sandbergtapeter men jag försöker låtsas som ingenting... ;-)
  Hoppas vi ses snart! Kram!
  Karin LG

  SvaraRadera
 6. Rumsrockad låter bra, jag drömmer också om ett eget våningsplan. På bilderna ser det väldigt vilsamt ut, fint! Och Tempursängar är toppen, en lisa för ryggen. (I mina nya skor har jag tempursulor, även det en lisa, fast för foten ;-)

  SvaraRadera
 7. Gillade verkligen idéboken!
  Snygg och smart!

  Hela ert sovrum verkar jättefint, ser gärna mer bilder:)
  Dom där printsen va ju ursnygga!
  Och mattan tycker jag är pricken över i:et!
  Fin lördagskväll!
  /A i Östersund

  SvaraRadera
 8. Ide boken underbart samma som din vita nya sovrum; känns lugnt&härligt fräsch.
  Fin Helg | Marion

  SvaraRadera
 9. Såå fina bilder, hur kunde du skriva ut dem?

  SvaraRadera