24 januari, 2013

ORDNING & REDA.

De som känner mig skulle nog säga att jag är Fru Ordning & Reda, kanske Fröken Pedant till och med. Skrivbordet på jobbet är altid kliniskt rent och allt som oftast är det undanplockat här hemma. Fabrikens torsdagstema - Ordning & Reda skulle vara perfekt för mig med andra ord.

Men nja. Det är nog inte hela sanningen. Glänta på många av skåpen och dra ut en låda här och där. Nopp. Ingen ordning och reda där inte!


Jag älskar fina askar och boxar. Ringar, halsband och andra smycken fyller bland annat dessa lådor från HAY och Byredo. Fint på ytan men lite huller och buller under locken kan man säga.


När vi flyttade in i nya bokhyllan i vardagsrummet sorterades alla magasin i nummerordning, bara en sådan sak. Vi får se hur länge det pågår. Inga skåpdörrar som döljer, om det var så skulle det nog sett annorlunda ut. 

Nu tänkte jag vinkla det här inlägget i ett annat spår inom Ordning & Reda. Något som vi strävar efter mycket; att få balans i den hektiska vardagen. Det börjar bli bättre, mycket tack vare lite hjälpredor!


Jag vet inte hur många gånger vi varit halvvägs till skolan då jag högt utbrustit - NEJ! Barnen tittar upp och undrar - Vad har vi glömt mamma? Frukt. Gymnastikkläder eller läxböcker. Ofta är det något.

Granits skrivtavla med veckokalender sitter numera på ytterdörren. Varje morgon kan den stressade mamman checka av. Tisdag: Läxbok - check! Torsdag: Gympapåse - check! Det gäller bara att komma ihåg själva checkandet...


Vardagar med många kvällsaktiviteter kräver sin planering. Så även kring matfrågan. Vi har gått igenom en del matkassar nu, Matfrid, Linas osv. Det var först i höstas när vi provade Linas barnkasse som det sa - Bingo! 

En meny som minifolket ger tummen upp och mat som vi även hinner med att laga innan fotbollsträningen börjar. Leveransen sker varannan vecka och sprids ut under 14 dagar. På helgerna fyller vi ut med annat. 


Och så det sista - kalendrarna. A och O för att ha koll på allt och alla. Min egen för 2013 från Bookbinders i brons och familjekalender från Granit. Veckoplanering på söndagarna är ett måste för att få struktur på dagarna. 

Dessa "verktyg" har nog fått lite ordning och reda på mig och vår familj. Kan vi hoppas :)

Vill du ha inspiration för att få ordning & reda hemma? Då är det ett hett tips att titta in hos Fabriken idag! Det ska nog jag göra, kan vara bra att få inspiration till den gömda oredan...

23 kommentarer:

 1. Åh så snyggt och inspirerande, härligt! Jag hade inte tackat nej till din ordning och reda, perfektion!

  Ha en fin dag =))
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Här har vi också en fröken ordning och reda. Och från en till en annan, vilka underbart snygga bilder du bjuder på. Hayaskarna, vitriini och tidningshögar. Griffeltavlan o spargrispengar är toksnygga. Riktigt snyggt var det här!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! ...och visst är det bra med hjälpredor och verktyg. Vi har också Linas barnkasse och den funkar himla bra. Den norrländska kebaben slukades igår:)

  SvaraRadera
 4. Snygga bilder och fin ordning! Jag skulle nog också kunna kallas fru ordning och reda, för det mesta iallafall ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken ordning!

  Vi har också familjekalender, matsedel och så ett antal påminnelser i telefonens kalender... :)

  SvaraRadera
 6. åå så fina bilder och bra ordning!

  SvaraRadera
 7. Tack för inspirationen och tips till lite ordning och reda i vardagen. Det behövs verkligen! Kommer att kopiera er vad gäller Granits veckokalender och familjekalender. Toppen :)!!

  SvaraRadera
 8. Bra ordning hos dig, tack för inspirationen. Känner igen detta vardagspusslande för att få dagarna att gå ihop!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, det är en fröjd för en Fröken Ordning att titta in hos dig! Så fantastiskt fin inspiration! Det ger ett inre lugn att var sak har sin plats, och dessutom på ett så snyggt sätt. Jag sorterar precis som du inredningsmagasinen i nummerordning mycket prydligt i bokhyllan, men bakom dörrar och i lådor råder mer eller mindre kaos! Hm. :)
  Tack för ett som alltid superhärligt inlägg!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 10. Å va inspirerande!
  Nu fick jag lust att städa i alla lådor,sätta in kort i album, rensa och strukturera upp tillvaron härhemma;)
  Men de kanske har gått över imorgon.
  Hur som helst- fina bilder och bra tips i vardagen!

  /A

  SvaraRadera
 11. Bra lösningar du har. Både på livet och alla saker.
  Go torsdagskväll på dig från Maria

  SvaraRadera
 12. Låter som du har ordning och reda med stort O och stort R där hemma! Och lite avis är allt på den stora griffeltavlan! Den som vi målat på väggen hemma är alldeles för liten tycker jag. Men det finns liksom inte utrymme att förstora den.

  SvaraRadera
 13. Det låter som du och jag är lite lika där - ordning på ytan och lite lagom kaos bakom skåp. Tänk vilken ordning det skulle vara om man hade så lite saker att allt var framme! :) Fina bilder och inspirerande idéer du bjuder på. Kram

  SvaraRadera
 14. Jag är nog lite som du, ordning på ytan men absolut inte om man gläntar på dörrar och lådor..
  kram Jannike

  SvaraRadera
 15. Jättefina bilder och ett inlägg som nog stämmer bra på många av oss :)

  SvaraRadera
 16. detta inlägget är bara så GALET fint annixen!
  och jag är grymt imponerad av din ordning.
  ORTNUNG! (med tyskt uttal ;))

  och ja. nya kameran. vilken kärlek va! även om jag inte läst på nåt och bara tjoffar på så blir liksom bilderna ofattbart fina.
  men så är det ju en riktig kamera :))
  så nöjd. kär!

  kramkram
  u

  SvaraRadera
 17. Ah. HÄRLIGT.

  Så fint du har det, så läckert fotat.

  LOVE

  xx

  SvaraRadera
 18. Vad fiint du har det här. Hittade hit via Weronica - en mammas dag. Alltid roligt med nya fina tips. Få kika runt mer känner jag! Ha en fin helg.

  //Nanna

  SvaraRadera
 19. Fick tips om din blogg via En mammas dag - Weronica och JAG ÄLSKAR DEN. Har lusläst gamla inlägg hela förmiddagen. Eftersom jag själv är en sann strukturfascist blir jag extra inspirerad av inläggen på temat "ordning och reda". Keep up the good work!

  SvaraRadera
 20. Måste fråga var den fina ringen i den översta bilden kommer ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det är ett halsband som kommer från Edblad. Finns även som ring (tror jag). :)

   Radera
 21. När vi körde room service på semestern undrade vår dotter vem som ringde på dörren helt plötsligt.
  - Det är maten som kommer, svarade jag.
  - Från Linas matkasse, undrade 4-åringen.
  ähum.
  Fin helg!

  SvaraRadera