09 december, 2012

JUL I KÖPENHAMN.

Vi har tillbringat den här helgen i Köpenhamn. Det var ett vintrigt och kallt Köpenhamn som bjöd på massor av julstämning. Shopping på Ströget samt ett besök på Tivoli stod bland annat på agendan.

Reser man med familjen blir det julshopping utifrån allas önskemål, mamman fick fokusera på Illums bolighus samt HAY och minfolket fick sin beskärda del på Lego's concept store samt Build a Bear. Juliga inredningsdetaljer, danska magasin, choklad och personliga nallar fick följa med hem i bagaget. Påsarna, ja dem bar pappan på...


Julmarknaden på Tivoli var även den något vi såg fram emot. 140 000 lampor i en och samma park gav ett magiskt ljus där i mörkret. Det var kallt men vi hade klätt oss väl och den varma glöggen och chokladen i parken smakade extra gott. 


Vi bodde på Scandic Copenhagen som låg med ett perfekt gångavstånd till bland annat Tivoli. Ett stort hotell med moderna nyrenoverade rum. Vi hade turen att bli uppgraderade till en minisvit istället för det familjerum vi hade bokat. Det enda minuset på hotellet var frukosten, många gäster gör att miljön blir allt annat än mysig. 

Idag vaknade vi upp till ett stormigt snökaos i Danmark och var oroliga att X2000 skulle bli inställt, men det var det inte och om 30 minuter så rullar vi in i Stockholm! Mer bilder från Köpenhamn finner ni på Instagram där även dessa kommer ifrån.

8 kommentarer:

 1. Älskade Köpenhamn....:)...man blir alltid lycklig över att vara där.

  Fina bilder!!

  SvaraRadera
 2. Har följt dig på Instagram och njutit! Älskar Köpenhamn.

  Kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Tack, vad härligt! Älskar Köpenhamn och måste se till att komma till Tivoli en jul. Vi var där på höstlovet förra året med hela familjen och ser precis hur ni varvade legobutik och mammaönskemål :)

  SvaraRadera
 4. hahaha. Du skulle i alla fall kommit på en kaffe ;)
  Fast å andra sidan hade jag inte kunnat säga ett ord, jag har nämligen tappat rösten ;)

  Jag har ett par i guld till dig! Lägger undan dem. 35 mm eller 40 mm i örring?

  Kram,
  u.

  BTW upptagen imorgon kl 11?

  SvaraRadera
 5. Hotellet verkar så himla nice, vilken härlig weekend.

  Mr Grey, ja honom är svårt att inte tänka på... många nyanser.

  Verkar som vi ska ha samma örhängen. Produktlanseringarna blir bara bättre och bättre!
  BTW, klockan 11. :))

  SvaraRadera
 6. Åh vad mysigt att åka iväg så som ni valde att göra. Jag äslkar att åka tåg. Älskar känslan av att vara på väg.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Härligt att se och läsa om din Köpenhamnshelg, och tänk att vi var på samma ställen nästan samtidigt! :) Vi var också på Lego's Concept Store där min 11-åring hade en högtidsstund. Jag blev så förälskad i Köpenhamn och måste tillbaka till våren igen, om inte förr.. :) Jag ska sätta ihop ett inlägg om min helg lite senare ikväll!

  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 8. Ser helt underbart ut! Vad härligt att ta sig tid att åka iväg så här i jultider!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera