29 november, 2012

INREDNINGSFOTON.

Jag är en sådan som spar alla mina inredningsmagasin i högar. Jag tar ofta fram dem igen bara för att sitta och slö-bläddra. Mest scannar jag då bara bland alla inredningsfoton. Det finns mycket att inspireras utav. Allt ifrån en hel stil i ett hem till de små detaljerna.

Idag är det Fabrikstema med fokus på inredningsfoto. Spännande, jag är inte så duktig på själva kameratekniken utan tar mina bilder på måfå. Klick, klick - roligt att få leka fotograf! Det är alltid inspirerande att hitta nya motiv samt att kombinera ihop dem.


I magasinen tycker jag om att få se ett sammanhang och därefter komma närmre inpå detaljerna. Här på bloggen är det oftast fokus på det sistnämnda. Närbilder. Små detaljer som gillas för stunden, som t.ex här då ett litet Byredo doftljus hamnat på en träbricka tillsammans med två Vitriini askar.


Ibland zoomas det in på en liten detalj, som den här stjärnan från mitt söndagsinlägg. Här låter jag bakgrunden bli helt ofokuserad (ser ni Byredo ljuset?). Vilket objektiv som behövs samt hur man ställer in, det har jag ingen aning om, jag bara mixar fram och tillbaks och skulle egentligen behöva lära mig en massa teknik!


När en ny vedkorg är en kär detalj blir den såklart ett objekt för "amatörfotografen". Först hela korgen och sedan närmre inpå för att låta tändsticksfodralet i mässing vara i fokus. Den blir då vackert inramad där bland all björkved. 

Jag brukar leka mycket med mina objektiv, provar mig fram och fotar bara i dagsljus, aldrig med blixt. Backar oftast så långt det går i huset för att sedan zooma in på själva objekten. Ibland används stativ. Ibland inte. 

Jag inspireras mycket utav inredningsfoton i magasin och på nätet. Pinterest är en fantastisk källa. Oftast får bilderna en liten redigering i Photoshop då jag lägger till mer kontrast samt ljus, i vissa fall mattas färgen ned.

Nu ska jag försöka hinna med och titta in till Fabriken där en mängd tips från andra bloggare ges. Häng med dit vettja!

6 kommentarer:

 1. För första torsdagen någonsin så har jag nu läst igenom i princip alla temainlägg för att samla tips och råd om hur det ska fotograferas. Det mest återkommande är just det att pröva och öva. Testa sig fram, helt enkelt.
  Med tanke på hur dina bilder ser ut så gissar jag att du ändå övat och prövat en hel del. :) Älskar närbilden på tändsticksasken!

  SvaraRadera
 2. Du har alltid lika fina bilder att inspireras av. Jag måste kika in på Fabriken i helgen. Hittar säkert massor med bra tips.
  Ha en skön helg! Anita

  SvaraRadera
 3. Klick klick ;) Och jag älskar dina bilder!

  Det blir alldeles perfekt. Alltid så fint och inspirerande.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jätte fina bilder. Såkul med detta tema hos fabriken, man kan få massor av tips:)

  Ha en härlig fredag

  Kram

  SvaraRadera
 5. Pinterest ja. Efter vår date har jag blivit helt besatt. Besatt!! Du får betala min inläggning på Pinterest-rehab!

  Och nej, nej, nej.. jag vill INTE ha adventskalendern för evigt. Kalendern som vi snickrade ihop en febrig eftermiddag a la man-taget-vad-man-haver,,, Nej, absolut inte.

  Inredningsmagasin, nej, har inte ett enda. Köper aldrig. #skoja bara# :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Du klarar dig jättebra utan fotokurs :-)

  SvaraRadera