08 juli, 2012

TRÄDGÅRDEN - V.27.

Tänk att det har hunnit gå hela sex veckor sedan jag senast gjorde ett trädgårdssvep. Ibland vill jag pausa sommaren, den går alldeles för fort. Tänk om den varat i två månader till? Dags att införa det!

I och med att vi kommer vara sent i Fjällbacka i år så dröjer en vecka till tills vi får bege oss ner. Som vi längtar. Här hemma njuter vi så länge av fina sommardagar i trädgården. Här kommer lite bilder.


Klätterrosen är full av knopp och en del har börjat att slå ut. Den är så fin när den står i full blom och det är ett hav med röda rosor runt fönstren. Att vi fått bekämpa löss i den i år, det är en annan historia...


Det har inte hunnits med så mycket häng i den här stolen ännu, men den är fin där den hänger och gungar i äppelträdet...


Det växer för fullt också, ser ut som att det blir en massa plommon i år. Vi skördar rädisor, morötter och potatis. Sådan lyx att plocka in och äta. Egen odlat. Smakar fantastiskt.


Lavendeln har precis slagit ut. Den doftar så gott på kvällarna och drar till sig fjärilar. Kombinationen Lavendel och fjärilar är så sommar!


Vi fortsätter att plocka in blommor. Rosor i fönstret och rosor utanför. Röda färgklickar i det vita. För en vecka sedan var det rosa här, nu har det slagit över till rött!

Nu ska jag stänga in mig i ett rum här hemma och slå in presenter. Vi har en förväntansfull tjej som fyller elva imorgon. Stora tjejen! Går det att pausa tiden lite på barnen också?

8 kommentarer:

 1. Blir så lycklig av dina bilder!

  Nu är trådgärden så härlig och ljuset är så skönt. Klätterrosen är fab!
  Fint att växla färger och dofter i trädgården. Jag är också i lavender mood...

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Superfina bilder från din underbara trädgård!

  Pausa tiden jag är definitivt med, hua vad fort det går...lite panik över att sommaren "bara" försvinner:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Amen Annixen, vad fint ni har det! Och den där gungan. Med Anna O kudden i. Till de röda röda rosorna. Hur himla fint som helst. Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack för din fina kommentar hos mig! :-) Vilka härliga bilder. Kram Elina

  SvaraRadera
 5. Ja jag pausar gärna tiden för både barnen och sommaren:) det går så fort! vintern däremot får gärna rusa på :) Potatisbilden bara storälskade jag! Ni har det jättefint! kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Men så fint du har i din trädgård. Jag älskar stolen i äppelträdet, i den vill jag sätta mig ned för en stund och bara njuta. Härligt!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar trädgård, är också sugen på en hängstol kram Diana

  SvaraRadera
 8. Vackert, rosorna är underbara, kram

  SvaraRadera