31 juli, 2012

FJÄLLBACKA SKÄRGÅRD.

Det blev ett lite längre blogguppehåll än jag hade tänkt mig. Det är mer aktivitet på Instagram för tillfället och jag vet att en del av er följer mig även där. Instagram har varit fantastiskt den här sommaren. När jag är hemma igen kommer det även bli mer aktivitet på bloggen, jag lovar.

Idag bjuder jag på lite bilder från den plats där vi tillbringar den mesta av vår tid just nu - i Fjällbackas underbara skärgård!


Jo, vi har fått en del fina dagar under våra semesterveckor och så fort solen visat sig så har vi begett oss ut med båten till någon ö i kustbandet. Här trivs vi som allra bäst och jag kan formulera en rad klyschor som "här får jag energi" eller "det är här jag hämtar min inspiration", men det är precis så det är. 

 

Öarna har mycket att erbjuda och vi gör ofta upptäcktsfärder runt dem. Det bjuds på fantastiska hällar, vackert växtrike och en mängd med naturfynd som blåmusselskal, snäckor, vackra stenar och andra strandfynd. 


Öarna är även toppen för minifolket som älskar att klättra, hoppa mellan klippblock (här är mamman lite nervös) samt gömma sig bland alla gryt.


Och det fiskas för fullt. Lättast är det att få upp skaldjur som krabbor och räkor. Ibland hittar vi minikrabbor som går att plocka för hand om man snorklar. Vattnet har en temperatur på nitton grader just nu så snorkling, det är något de övriga i familjen ägnar sig åt. Jag kräver nåååågra grader till innan jag kan ligga i så länge...


...istället ägnar mig åt "kärring-dopp" från båten. Plums i och snabbt klättra upp för stegen igen. Fjällbackatvålen används ibland, mest för att den doftar så gott! Havtorn - mmmmm.

 

Ofta stannar vi kvar på kvällen och grillar innan vi beger oss hemåt. Det brukar ofta infinna sig ett lugn på öarna då och granitbergen förvandlas till magiskt röda. Därefter blir det sedan en fin båtfärd hemåt (om inte maken kör för fort).

Åh, snälla farbror vädergud, låt oss få några fina sommardagar till! Nu måste jag avsluta här, för det har börjar åska och mullra rejält. Pirr, lite läskigt är det allt med åska! Föresten åska? Det ska väl inte bli sämre väder imorgon? Någon som vet?

12 kommentarer:

 1. Jag har längtat efter dina underbara underbara bilder även om jag njuter av Instagram också!

  Jag bara tittar och suger åt mig av Fjällbackas skönhet. Vackra vackra Sverige och fantastiska du som fångar allt så ljuvligt på bild.

  Hoppas också vädret håller!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vilka bilder! Vilken sommar va! Så väldigt väldigt fint. Kramar o fortsatt sol!

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut! Njuuut av sommaren. Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Mmmm så mysigt.
  Kärringdopp är min också melodi.
  Vi hade i och för sig tjugo stod det på termometern men jag tror den är gammal och visar fel :-)
  Sen hoppade jag bara i för att tvåla in mig och då är det ett måste brrrrrr......

  SvaraRadera
 5. åh vad jag älskar dina inlägg från fjällbacka. det är så vackert på era öar.
  och så lika mina ö-dagar.
  visst är det en flisa för själen.

  och igår fick jag ett hemskt tragiskt besked som får mig att inse att det är än viktigare att njuta av de dagar vi har, för "some die young" ... och ja, nu måste jag helt enkelt leva önnu mer för stunden.

  ser fram emot att du kommer blogga igen när du kommer hem. så kul.
  och så ska vi kanske försöka få till den där date:n med AnnaPanna också - hon som lagar så mycket god mat att man storknar ;)

  kram. u

  SvaraRadera
 6. Så härligt och vilka ljuvliga bilder! Ser ut som din Fjällbackasommar blev precis som du önskade! Lite muller får man ta om resten blir sol och bad. Håller tummarna för det!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Wow vilka underbara bilder- ser verkligen njutfullt ut...Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Dina bilder är magiska! De säger så mycket mer än bara ord.
  Njut njut njuuuut och va roligt att ni fått så bra väder.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Härliga dagar, vi har haft detsamma på våran Ö, Öland magiska dagar med sol, båt och bad kramar Diana

  SvaraRadera
 10. wow
  nydelige bilder
  ønsker meg dit på et blink!
  :)

  SvaraRadera