24 juni, 2012

MIDSOMMAR.

Det blev lite tyst här inne några dagar. En helg ute i skärgården kom emellan och som jag behövde den. Nu hemma igen - nytankad med energi!

Glittrigt hav (sol!), båtar (fem familjer), minifolk i flytvästar (hela 11 stycken), skratt (i massor) och en massa umgänge kan få vilken stressad person som helst att komma ner i varv. Underbara midsommar!


Det här är en vy jag inte kan se mig mätt på. Glittrigt vatten, solvarma klippor samt en horisont med segelbåtar. Jag tycker mycket om Fjällbackas skärgård, men den utanför Nynäshamn är också en favorit. Här har jag växt upp som barn!Sillunchen dukades upp på bergshällarna. Färskpotatis, sill, gräddfil, gräslök, västerbottenspaj - allt smakar så gott på sjön! Jag är hungrig jämt :)Ingen midsommar utan jordgubbstårta! Den här har blivit en tradition, Vaxholmskalastårta heter den och kommer från ett recept av Lena Linderholm.En fin dag samt en fin kväll som avslutades framför brasan - här grillas det marshmallows!

Efter den här helgen börjar jag inse att nu är det verkligen SOMMAR. Snälla, låt den nu inte gå för fort. Hoppas att ni haft en riktigt fin midsommar helg!

10 kommentarer:

 1. Som taget direkt ur Pripps blåreklamen ju! Svensk sommar när den är som allra bäst. Härligt! Fina fina bilder. Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Jag smäller av!!!!!

  Du kan som ingen annan fånga känslan. Hur underbart är inte det här alltså?

  Å!! Jag vill hoppa in i bilderna ;)

  Tack för det här, vårt vackra Sverige genom dina ögon.

  KRAM!!

  SvaraRadera
 3. Jag dööööör så fint!

  Visst är skärgården så vacker ... Älskar't!
  Alltihop.

  SvaraRadera
 4. Åh, så vackert ...magiskt, har också tankat ny energi på Öland.kram Diana

  SvaraRadera
 5. Underbara skärgårdsbilder! Helt otroligt att vi fick en så fin midsommar när man tittar ut idag. Kram.

  SvaraRadera
 6. Underbara, underbara bilder!

  Vad mysigt ni haft det, härligt!

  Jag är född i Nynäshamn :-)

  SvaraRadera
 7. Härliga sommarbilder! Mera sån sommar, tack! Kram

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder! Njuta av sommaren. Kram

  SvaraRadera
 9. Åh vilka flash-back med plastglas på kala klippor. Och servetter som hela tiden blåser iväg. Tänk jag som var helt säker på att jag skulle bli en båt-morsa så hittade jag mig en kille uppväxt vid insjöar, morr!...

  Härligt att du är tillbaka, men en liten inspiration-paus & familjehelg mår alla gott av. KRAM

  SvaraRadera