11 februari, 2012

NYBAKAT BRÖD.

Lördag. Bara ordet får mig på bra humör. Lördag = sovmorgon och härlig långfrukost med morgontidningen. De flesta av lördagar i alla fall. Jag tror att jag njuter extra mycket av dem nu efter alla år då barnen var små och väckte oss redan klockan 05.00 på morgonen. Att hinna med att dricka en hel kopp varmt kaffe var inte att tänka på då.


Denna lördags frukostbröd.

Egentligen brukar jag försöka vara varsam med att äta bröd till frukost, men de senaste månaderna har det varit svårt att motstå. Herr make har gått och blivit surdegs-pappa. De där papporna man hört talas om. Som bakar surdegsbröd och bloggar (det sista har han inte börjat med ännu). Det står små puttrande bunkar i köket och det experimenteras för fullt. Dinkel. Vika deg. Valnötter. Spraya på deg. Rågmjöl. Jag ler och låter honom hålla på. Är så tacksam till att vakna upp till dofterna av nybakat bröd. Hoppas att detta projekt håller i sig läääänge. Tack granne M som gav honom en bytta surdeg!


Recept hämtade från denna bok.

Recepten hämtar han ofta från boken Enklare bröd skriven av Martin Johansson, (som bor ett stenkast från oss). Den här boken är en uppföljare på hans andra bok, Surdegsbröd. Jag rekommenderar båda. Eller maken rekommenderar båda kanske jag ska skriva. ;)


Ps. Och i helgen följer jag alla de bloggerskor som befinner sig i Malmö på det omtalade bloggeventet som den här fantastiska tjejen arrangerat. Vilket driv hon har. Fantastiska Emma. Följ hennes blogg och ni kommer le varje dag från och med nu. :)


4 kommentarer:

 1. Vi har haft nattgäster, dottern och hennes kompis som körde för en stnd sen till eventet. Dom kommer säkert att få en härlig dag med massor med upplevelser.

  Anita

  SvaraRadera
 2. Härliga lördag ja! Och härliga kaffekopp. Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken lyx! En man som bakar surdegsbröd, lyllo dig!!

  SvaraRadera
 4. Bästa boken!!! Det går inte att misslyckas.

  SvaraRadera