Lakritskakor med tranbär.
Ja, det är jag som mumsat på den översta...
LAKRITSKAKOR
(ca 25 st)
200 g vetemjöl
150 g smör
150 g råsocker
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
15 g Lakritspulver (eller krossad Turkisk peppar)
15 stycken av ditt favorit lakrits (kan skippas)
70 g torkade tranbär
Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg degen på bakplåtspapper och rulla den till en lång rulle. Lägg degrullen i frysen i 30 minuter till den är hård. Skär sedan rullen i 1 cm breda skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakorna i 180 grader varm ugn (gärna varmlufts) i ca 8-10 minuter.
Recept; Johan Bulow
Låter spännande! Lakrits är ju gott i alla dess former... Tack för tipset!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram Cecilia
Bilden är snygg, lakrits är gott men jag tror jag fattar problemet! Blir inga lakritskakor idag :)
SvaraRadera