07 januari, 2012

GEOMETRISKA MÖNSTER.

Det figurerade mycket grafiska trekantsmönster under 2011. Nu kommer de även i andra former. Nyligen inspirerade Weronica med ett inlägg kring det geometriska. Åh, vilken fin inspiration!

För just nu märker jag en tendens till att jag alltid stannar upp lite extra när jag ser en bild med grafiska mönster. Gärna de geometriska. Det dröjer nog inte länge förrän vi har det här hemma i någon variant, och varianter det finns det gott om.


Geometriska mönster och former - fina korgar, brickor samt skrivbok
På väggarna samt som form för vackra ljusstakar.


Geometrisk D.I.Y

Det går ju även att prova på lite egna D.I.Y-projekt som att vika fin origami, göra en mobil med sugrör eller washi tejpa ett mönster direkt på väggen. Funderar på att prova det sista. Enkelt och snyggt. Men mitt blir nog inte så vågat stort...


Bildkällor som inte nämts i texten;  Pikkavarpunenann-magritt samt Pinterest.

7 kommentarer:

 1. Hej! Jag tycker det är så härligt att få upp ögonen för mönster jag för några år sedan inte skulle kolla en extra gång på, men nu. Nu vrider jag nacken runt för ett extra kik, för vad är läckrare än läckra mönster??? Anteckningsboken skulle gärna få slinka med mig i väskan... snygg. :)

  Ha en fortsatt härlig dag! kram Linnéa

  SvaraRadera
 2. Försök att ta dig till Lotta Agaton shop, så
  mycket geometriskt fint - kom ju själv hem med
  mobilen Himmelis, fast i svart - så snygg! //åsa

  SvaraRadera
 3. Ja, dessa ser man mer och mer och visst blir man lite smittad... Oh yes! Säger som ovan, du borde nog ta dig till Lotta A.s shop, och det borde jag med. Haft det på agendan varje torsdag...
  Älskar inlägget nedan. Gud, vad jag skrattade..."kom igen nu djuren, ställ upp nu för tusan.." Vilken fantastisk resa du verkar ha varit på. Safari står kvar på min drömlista. En annan gång. Senare... Jag shoppade också lite hos fotografiska i veckan, men inga djur.

  SvaraRadera
 4. Ja nu börjar det geografiska dominera;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. jag är lite tveställd till dessa mönster. jag gillar liksom men jag inreder inte med dem. jag är alldeles för mjuk & rund i smaken för det. och så är jag inte så vit & svart. men ändå kan jag inte sluta imponeras av dem ...
  men ändå måste jag nog säga att jag är lite mer för det ombonade hållet. här hemma. och så gillar jag färg.
  men ändå gillar jag raka mönster. enkelhet. ja du hör ju ... kan inte bestämma mig.
  ska försöka ta mig till lottas nya shop och inspireras. tillsammans med mina rundare former blir det kanske riktigt fint. jag såg att hon hade en bänk av typ gammal drivved som jag gärna vill kika på. såg så cool ut.

  ditt inlägg från fotografiska är UNDERBART! och vilken resa. dina foton var väldigt fina - tycker jag!!! och roliga små kommentarer till - hahaha!

  ha nu en riktigt bra dag! ulrika

  SvaraRadera
 6. Fina geometriska former du samlat!
  De inspirerar mig - jag ska klä olivburkar med papper med geometriskt mönster tänkte jag. :0)

  Hils
  //Annapinglan

  SvaraRadera