16 oktober, 2011

DANCE IN THE RAIN.

Om några dagar är planen att vi ska resa till Koh Chang. Frågorna från minifolket är många. - Finns det hajar i vattnet? Varför är poolen på hotellet svart? Får barn klättra upp i palmerna efter kokosnötter? Hur många dagar är det kvar?

Mina frågor fokuserar på något helt annat idag. Hur mycket regnar det där nere egentligen? Varför tar ovädret i Thailand aldrig slut? Går det att landa i Bangkok p.g.a översvämningarna? Vi följer informationen nervöst och hoppas att allt kommer bli stabilt. Bada i regn kan vara mysigt det också. Men kanske bara i en dag. Och semesterbilderna kan ju bli rätt vackra i regn och storm...


Kanske att semesterbilderna ser ut så här när vi kommer hem?


Och tänk, så här är det ofta när vi ska ut och resa. Vi skulle t.ex till USA dagen efter 11 september 2001. När vi var på väg till London kom ett askmoln i vägen. Det har även varit vattkoppor och magsjuka som rört till det och nu är det regn som aldrig tar slut. Fast det här är i-landsproblem, jag vet. Det viktigaste är att tänka på de som bor i översvämmande områden där borta. Vad är en solsemester i förhållande till det.

Men. Vi håller tummarna för vår resa också!

Bildkälla; Pinterest

11 kommentarer:

 1. Hoppas att det blir en fin resa hur som helst! Skulle gärna åka iväg nånstans långt bort just nu!

  Kram Elina

  SvaraRadera
 2. Låter underbart med semester i Thailand! Hoppas ni får trevliga dagar där och att regn och oväder bedarrar!
  ( Vi som ska västerut följer med spänning huruvida isländska Katla kommer att hålla sig lugn eller inte...)

  SvaraRadera
 3. Oj, hoppas ni får allra mest sol och sköna bad, i alla fall! Och slipper att frysa!
  Trevlig resa!
  Kram

  SvaraRadera
 4. åj vad vad jag håller tummar & tår för er.
  för jag minns minsann vilket hotell ni ska bo på och det var helt makalöst.
  kram.

  SvaraRadera
 5. Nää!! Hur kan ni få sådan otur med era resor! Orättvist! Nu hoppas hoppas jag att det vänder!

  ♥ Mia

  SvaraRadera
 6. Håller alla mina tummar att ni kommer iväg och att ni får titta på solen. Inte ett dugg avis. Ett endaste dugg. Alls. ;)
  Ha det så underbart!
  kram

  SvaraRadera
 7. Åh. Spännande på många sätt!
  Hoppas solen återvänder för er semesterfirare och de bofasta. Är inte heller avundsjuk. Åh nej;)

  SvaraRadera
 8. Semester är ju underbart även när det regnar. Speciellt Thailand. Men håller så klart tummarna för lite solsken och säker landning.

  SvaraRadera
 9. Krysser fingrene for at alt blir bra denne gangen med reisen!! Jeg har aldri vært i Thailand, men vi har planer om Miami i april - igjen. Ha en finfin mandag :)

  SvaraRadera
 10. Ska hålla tummarna för er, även om det är I-landsproblem så är det ju något man längtat och sett fram emot länge - så klart man blir besviken om det inte går i lås!

  Apropå vattkoppor; på vår första utlandsresa med barn så vaknade yngsta sonen upp FÖRSTA morgonen och var alldeles prickig. Det visade sig vara lyckosamt dock; dels fick han lindrig klåda och kopporna torkade fort - dels fick vi tillbaka pengarna för hans biljett då han ej fick bada i hotellpoolen. Så det var inte så dumt ändå, trots att min första tanke var "Åh NEJ". :-)

  SvaraRadera
 11. Hoppas verkligen att ni kommer iväg!!!

  SvaraRadera