27 september, 2011

AWARD.

I helgen fick jag en fin award av Liselott med bloggen A piece of Happiness. Oj, jag känner mig hedrad, har nog aldrig fått en award tidigare. Låter lite flott liksom. Utmärkelsen går ut på att svara på fem frågor och sedan skicka dessa vidare till några andra bloggare. Jag provar, frågor och svar finner ni nedan.1.Varför började du att blogga?

Att börja blogga har varit en tanke jag haft i flera år men aldrig kommit till skott med. På nyårsdagen i år, då jag gjorde "bokslut" med mig själv, funderade jag på vad jag ville med 2011. Att få in mer kreativitet kom upp som en tanke och att då använda en blogg som ett forum för detta. Tanken var så inspirerande att jag startade direkt! Allt kanske inte var så genomtänkt i början. Mina första inlägg var mycket trevande, men oj så kul det var! Fortfarande är bloggen inte helt genomtänkt men den fungerar som en samlingsplats kring allt som inspirerar mig för stunden.

Vad jag heller inte förstod när jag började var hur roligt detta skulle bli. Att med bloggen följde även underbara kommentarer och nyfunna bloggvänner! Dessa som i sin tur sprider en massa inspiration och energi tillbaka. Medlemskapet i
Fabriken är också kul, ett forum jag hämtar mycket idéer ifrån - tänk, en plats full med likasinnade!2.Vilka bloggar följer du?

Oj, det är så många så att det är svårt att räkna upp alla. Jag hittar nya konstant, gillar, lägger till och börja följa. En del av dem står med i högerspalten här men det är absolut inte alla. Vissa bloggar är jag mer "trogen" och återkommer till ofta som Weronica - En mammas dag, Anna - Rackarungar,
Sofia - Mokkasin, Maria - Maria Emb och Liselotte - A piece of Happiness för att bara nämna några.

3.Favorit färg(er)?

Har alltid haft mina basfärger i svartvitt och lägger gärna till lite brunt samt grått. Till denna baspalett adderar jag sedan en färg jag gillar för stunden, just nu är det orange. Men jag växlar lätt om, när vi befinner oss i Fjällbacka på somrarna t.ex går färgskalan genast över till en i mer blå toner.


4.Favorit film?

Oj, så svårt! Jag väljer hellre drama och romantik före makens action-filmer och just nu ser jag t.ex fram emot att se En dag som kommer till biograferna i Oktober. 

Måste även erkänna att jag lider av lätt "filmnamns-dyslexi", förstår inte vad det är men jag glömmer titeln på filmerna direkt efter att jag sett dem. När någon pratar film med mig, minns jag inte om jag sett den för jag kommer inte alltid ihåg namnet. Då känner jag mig så icke-kulturell att ibland låtsas jag att jag minns exakt vilken film vi pratar om. ;)

5.Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?

Nu när våra barn börjar bli äldre så drömmer jag om att utforska världen med dem. Att t.ex. återvända till Kenya för att tillsammans med familjen möta de vilda djuren. Tänk att sitta tillsammans på en Lodge på kvällen och se när elefanterna kommer till det upplysta vattenhålet för att dricka, det är magiskt.

...och just nu längtar vi till Koh Chang, dit vi reser om fyra veckor. Oj så härligt det ska bli!


Jag skickar awarden vidare..

Nu ger jag denna award vidare till några bloggande tjejer som inte bara har inspirerande bloggar utan även är mycket kreativa personer!

Till Ulrika Lilla U som producerar de mest fantastiska smycken!

Till Malin Live a lot som även hon designar underbara smycken!

Till Josefin Betongbordet och annat som gör otroligt fina möbler i betong!

Till vännen J, makeupoholic som är en klippa inom skönhet och senaste färgpaletter!

6 kommentarer:

 1. Så roligt att få veta lite mera om dig!
  Jag gissade att du gillade orange ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul att läsa, och tusen tack för awarden - jag hugger tag i den framöver, kram!

  SvaraRadera
 3. Inte alls avundsjuk på vad du ska göra om fyra veckor...... ;-)
  Vi tillbringade jul och nyår där förra året. Åh som vi längtar dit igen.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Din blogg är verkligen en kreativ oas, roligt! Och vilket härligt moodboard du visade upp, tack för den titten. Låter som Kenya är fantastiskt, en dröm för oss också att få dela med barnen : )
  Malin

  SvaraRadera
 5. Klart att jag tar den awarden :-)
  Tusen tack!!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh vad kul att läsa. Längtar också till En Dag, men kan det bli lika bra som boken? Jag tror aldrig Anne Harthaway kommer bli hamburger-fet och ful. Aldrig!

  Jag köpte en jättefin Guide to Manhattan plansch (what else??) för jättelänge sen, men det har tagit tid att beställa inramning så den hänger tyvärr inte på väggen än, men snart så!

  Och tack snälla för att jag fick vara med på din lista. Du är på min med <3!

  SvaraRadera