HAVETS TARTAR MED LÖJROM.
4 port
100 g kallrökt lax
100 g skalade räkor
1 dl Kesella
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 tsk senap
4 msk löjrom
Hacka laxen och räkorna. Blanda kvarg, gräslök, dill och senap. Rör I lax och räkor. Forma till 4 ovala bollar. Toppa med löjrom och gräslök. Servera på rostat mörkt bröd.
SKALDJURSGRYTA
4 port
1 kg blåmusslor
4 dl tort vitt vin
½ tsk salt
500 g rotfrukter (vi använde morot och potatis)
3 schalotenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 krm cayennepeppar
4 dl vatten
2 msk konc skaldjursfond
2 dl vispgrädde
200 g vit fiskfilé
150 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
flingsalt
Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knacker på dem. Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min tills de öppnar sig. Ta upp musslorna och spara spadet.
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör. Tillsätt cayennepeppar. Slå på musselspad, vatten och fond. Koka under lock i 10 minuter, tillsätt grade och koka upp. Skär fisken i bitar och lag i grytan. Stäng av värmen och lag på locket. Koka i fem minuter. Tillsätt räkor och musslor.
Strö over flingsalt. Servera gärna med aioli.
Fisksoppa som tillhör min absoluta favorit, så gott det ser ut!
SvaraRaderaFina bilder ,speciellt det med handtaget och låset som var extra charmigt.
Fin lördag/ Carina
Instämmer, fantastiska bilder, jag hör fiskmåsarna i bakgrunden ; ) Verkar som ni har det underbart på bästkusten,
SvaraRaderaMalin
Mums vilka goda saker ni har mumsat i er.... Underbara bilder oxå! kram Johanna
SvaraRaderaSer väldigt gott ut!
SvaraRaderaJag gillar inte musslor däremot... ;)
Älskar Fjällbacka! Ska snart upp och hälsa på min morbror och hans fru som bor där. De har Café Grön.. har du testat det?
Tång är favoritaffären nr.1 :)
Kram Mia